avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul este obligat sa elibereze pentru sindicat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul este obligat sa elibereze pentru sindicat lista cu salariile angajatilor?

Buna ziua, Sunt angajat la o societate comerciala cu capital majoritar de stat (Gospodaria Comunala din Sf. Gheorghe jud. Covasna). Sunt membru de sindicat, acum sunt negocierile salariale intre conducere si comisia de sindicat. Inrebarea mea este daca Angajatorii au obligatia(dupa cererea sindicatului) sa-si elibereze sindicatului functia de incadrare si salariile angajatilor ? stiu despre existenta legei GDPR dar societatea noastra a refuzat sa-si de datele conform legi 153/2003 art.6 alin(2). care nu are nici o legatura cu aceste solicitari. Va rog cu respect, clarificati situatia, multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 2 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 163 C.mun.
(1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

In conditiile aratate de acest text de lege este corect/legal sa se dezvaluie sindicatului date privind salariile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura pe fluturas pentru salarii lidiao lidiao Daca dau statul de plata la semnat mai trebe sa dau si fluturasi? (vezi toată discuția)
Fluturas de salariu suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este legal ca firma A in contract cu firma B (acte de comert fac obiectul contractului) sa primeasca fluturasii de salariu ai unor angajati ai ... (vezi toată discuția)
"salariile au caracter confidential" originalro originalro Am vazut ca exista atat in Codul civil cat si in CCM specificata aceasta confidentialitate a salariilor. Deoarece nu este explicitat fata de cine este aceasta ... (vezi toată discuția)