avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnatura pe fluturas pentru salarii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnatura pe fluturas pentru salarii

Daca dau statul de plata la semnat mai trebe sa dau si fluturasi?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:03, 7 August 2013
Potrivit Codului Muncii:

Art. 163. - (1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.


Deci statul de plata nu prea puteti sa il dati la semnat la salariati pt ca e clar ca salariatii vor vedea salariile celorlalti. Deci fluturasul e tocmai modalitatea prin care se asigura confidentialitatea salariilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturas de salariu suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este legal ca firma A in contract cu firma B (acte de comert fac obiectul contractului) sa primeasca fluturasii de salariu ai unor angajati ai ... (vezi toată discuția)
Salariu confidential ContSters155247 ContSters155247 Ce risca o societate care inmaneaza fluturasii de salarii salariatilor, fara ca acestea sa fie confidentiale? Practic, ele circula din mana in mana pana ... (vezi toată discuția)
Angajatorul este obligat sa elibereze pentru sindicat lista cu salariile angajatilor? A.Attila87 A.Attila87 Buna ziua, Sunt angajat la o societate comerciala cu capital majoritar de stat (Gospodaria Comunala din Sf. Gheorghe jud. Covasna). Sunt membru de sindicat, ... (vezi toată discuția)