avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu confidential
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu confidential

Ce risca o societate care inmaneaza fluturasii de salarii salariatilor, fara ca acestea sa fie confidentiale? Practic, ele circula din mana in mana pana ajung la destinatar. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:22, 18 Decembrie 2013
Conform Codului Muncii art.163 alin.1 : Salariul este confidential, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare pentru asigurarea confidentialitatii.
alin.2 :In scopul promovarii intereselor si apararii drepturilor salariatilor, confidetialitatea salariilor nu poate fi opusa sidicatelor sau, dupa caz, reprezentantilor salariatilor, in stricta legatura cu interesele acestora si in relatia lor directa cu angajatorul.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
Bogdan Mitran, Consilier juridic
Nu risca nimic, intrucat nu este nicio sanctiune prevazuta in lege pentru asa ceva.

Este greseala celui care distribuie fluturasii de salariu. In acest sens, trebuie sesizata conducerea angajatorului care va trebui sa ia masurile pentru respectarrea articolului mentionat mai sus de colegul nostru.
daca justificati ca acest lucru v-a produs un prejudiciu puteti sa cereti daune, deoarece au obligatia legala cf. prevederii legale de mai sus. prejudiciu insa trebuie sa fie clar si probat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fluturas de salariu suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este legal ca firma A in contract cu firma B (acte de comert fac obiectul contractului) sa primeasca fluturasii de salariu ai unor angajati ai ... (vezi toată discuția)
Semnatura pe fluturas pentru salarii lidiao lidiao Daca dau statul de plata la semnat mai trebe sa dau si fluturasi? (vezi toată discuția)
Grila de salarizare silana07@yahoo.com silana07@yahoo.com Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca grila de salarizare este confidentiala? (vezi toată discuția)