avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... parte fixa + comision
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

parte fixa + comision

In contractele de munca intocmite de angajator este precizata doar partea fixa
comisioanele realizate apar in stat ca si prime, se platesc contributiile si impozitele corespunzatoare.
cum este corect si complet?
1. este suficient sa apara partea fixa?
2. este corect sa trec la punctul J din CIM "c) alte adaosuri : comision in functie de realizari "? Unde voi mentiona care este targetul si care sunt procentele reprezentand comisionul? Trebuie sa tin cont ca aceste procente se schimba periodic.
Cine ma poate ajuta cu un raspuns pt urmatoarea problema
am un salariat care a lucrat doua luni (sept si oct). Intrucat in prima luna nu a atins targetul a incasat doar partea fixa. In a doua luna a incasat partea fixa + comision.
Activitatea lui produce rezultate si in luna decembrie, cand el deja nu mai apare pe statul de plata. Cum putem sa ii platim?
Daca in CIM nu este precizata decat partea fixa, am baza pentru plata comisionului la doua luni de la reziliere? Daca virez comisionul lui in contul altui salariat (sunt de acord ambii salariati), cum fac eu dovada acestei plati? In ce baza voi plati contributiile si impozitele aferente?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 14:52, 27 Decembrie 2007
sper ca aveti o politica interna pe baza careia se acorda comisioanele. daca nu, ar fi bine sa va faceti, daca nici RI nu acopera aceasta parte. tot in aceste documente ar trebui sa se gaseasca solutia in cazul in care salariatul pleaca si banii vin dupa.
nu e ok sa platiti altui salariat banii respectivi, daca nu are niciun drept sa ii primeasca. acordul respectivilor nu este relevant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pt nerealizare plan Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, se poate retine din salariu 33% reprezentand penalizare pt nerealizare plan(aceasta fiind comunicat verbal).Contractul de munca fiind pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nicole66 nicole66 buna seara...pensia alimentara se calculeaza din salariul declarat de firma la care tatal minorei mele lucreaza sau si din procentul ce il ia lunar din ... (vezi toată discuția)
Cum pot face ? ContSters110753 ContSters110753 Buna....am o problema ...am un salar fix si o parte comision ...am primit salaru fixu si comisionu nu l-am primit...il tin blocat...in contabilitate este ... (vezi toată discuția)