avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara...pensia alimentara se calculeaza din salariul declarat de firma la care tatal minorei mele lucreaza sau si din procentul ce il ia lunar din vanzari? mentionez ca tatal este agent comercial are pe cartea de munca trecut salarul minim,dar stiu sigur ca primeste si 2%din vanzari se ia si acesta in considerare si in cazul ca da cum as putea sa demonstrez acest lucru instantei...ma gandesc ca totusi pentru acel procent trebuie sa semneze undeva....
Cel mai recent răspuns: nicole66 , utilizator 08:53, 6 Ianuarie 2011
Pensia se calculeaza in functie de veniturile nette realizate in ultimele sase luni de persoana care presteaza obligatia de intretinere.
Pentru a dovedi cele aratate de dvs,trebuie ca aceste vanzari trebuie sa dovediti ca respectivele venituri exista.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Solicitati instantei de judecata sa faca o adresa la firma la care lucreaza tatal minorei pentru a comunica o copie dupa contractul de munca. Daca in contract apare si faptul ca are comision solicitati ca instanta sa acorde pensie de intretinere procentual si nu in suma fixa, in functie de veniturile obtinute de acesta pe luna (ex. 25% din venitul castigat in luna ianuarie - reprezentand salariu + comision ).
Daca suma rezultata din cei 2% este trecuta in totalul netului incasat pe ultimele sase luni, instanta o va avea in vedere la stabilirea pensiei. Numai ca ar trebui sa totusi sa aveti in vedere ca este posibil ca targetul sa nu fie atins iar tatal sa nu incasese comisionul, ci numai salariul de baza.
puteti de asemenea sa solicitati instantei sa ceara de la finante fisa fiscala pe anul trecut...acolo sigur se vor vedea toate veniturile lui si instanta va putea mai usor sa stabileasca suma
multumesc pentru raspunsuri...in legatura cu targetul acesta a fost atins..firma respectiva nu dau nume..obtinand locul 3 in top profit Romania 2010,se cu comertul cu ridicata si amanuntul al produselor din carne....daca patronul firmei jongleaza cu legile ma gandesc ca totusi undeva trebuie sa aibe o evidenta a comisionului pe care il plateste angajatilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!ce mai pot face?in legatura cu pensia fetitei. diana.eugenia diana.eugenia Ma numesc Diana si am o fetita sunt divortata din 10.10.2007 pana acuma prin sentinta civila am primit pensie alimentara in \\\"favoare a minorului\\\" in ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere leonora leonora :(( Buna.Va rog tare mult sa ma lamuriti cu o problema.In urma divortului ce a avut loc in 2006,Instanta mi-a incredintat fetita care acum este in varsta de 8 ... (vezi toată discuția)
Intretinere minor anonim anonim V-as ruga sa imi spuneti cum se calculeaza pensia de intretinere minor din salariul tatalui, in cazul in care minorul ramane in ingrijirea mamei. Salariul de ... (vezi toată discuția)