avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot face ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot face ?

Buna....am o problema ...am un salar fix si o parte comision ...am primit salaru fixu si comisionu nu l-am primit...il tin blocat...in contabilitate este inregistrata valoare....daca eu cer din caserie bani cu dispozitie de plata?...si se face compensare se poate exact valoarea respectiva? ....sau ce as putea face ca sa iau legal valoare ? :((
Cel mai recent răspuns: ContSters110753 , utilizator 11:55, 15 Decembrie 2009
Conform CIM dvs. beneficiati de salariu si bonusuri.Aceste bonusuri se acorda urmare a unor performante,realizarii unor target-uri,etc pe baza unei proceduri.

Acordarea acestor bonusuri(din comisioane) sunt venituri salariale si ele se adauga la venitul realizat la luna respectiva.Anticipat se pot face plati din valoarea acestora,dar ele trebuiesc cumulate cu venitul realizat.

Cred ca ar trebui sa le solicitati plata acestor drepturi care vi se cuvin.
Angel 2007 a scris:

Conform CIM dvs. beneficiati de salariu si bonusuri.Aceste bonusuri se acorda urmare a unor performante,realizarii unor target-uri,etc pe baza unei proceduri.

Acordarea acestor bonusuri(din comisioane) sunt venituri salariale si ele se adauga la venitul realizat la luna respectiva.Anticipat se pot face plati din valoarea acestora,dar ele trebuiesc cumulate cu venitul realizat.

Cred ca ar trebui sa le solicitati plata acestor drepturi care vi se cuvin.

Dar este legal prin caserie sa-i iau...si daca sefi nu accepta?....exact valoarea respectiva !!!
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Este recomandabil sa vedeti unde sunteti angajat,la bugetrai?La privat,comisionul
dv este conditionat de performante?
Astfel trebuie cunoscute mai multe detalii,insa daca in cidm vi s-au stipulat aceste
bonusuri,care sunt cerintele sa le primiti=INCASARILE?

Sunt angajata in mediu privat...firma cu administrator italian...am contract de comision facut....ideea este ca vor sa inchida firma si de ce nu ar tine blocati bani astia ca sa ne tina si pe noi pana in ultima zi...eu vreau sa plec dar nu as renunta la bani....ma gandeam sa iau din caserie prin dispozitie de plata echivalentu sumei care este deja inregistrata in balanta contabila....dar este legal sa iau asa...??? asta este dilema mea !!! :sorry::sorry:

o lege care sa ma ajute ???????
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
ContSters110753, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare ligrivatin ligrivatin Ma \"razboiesc\" cu contabilul pt. gasirea unei solutii elegante la urmatoarea problema: Am incheiat cu o persoana fizica un contract de promovare si ... (vezi toată discuția)
Radierea unei societatii... denisa2011 denisa2011 buna ziua, as vrea sa radiez o sc, nu are datori la stat, la furnizori, nu avem de incasat de la clienti, singura problema este ca in caserie sunt fff multi ... (vezi toată discuția)
Restituire bonus pe 6 luni prin oprire din salariu. este legal ce vrea să facă angajatorul? Mugureatz1 Mugureatz1 Buna ziua , Intampin o situatie in care angajatorul vrea sa imi recupereze retroactiv pe ultimele 6 luni bonusul din vanzari din realizarea targetului pe ... (vezi toată discuția)