buna ziua,
as vrea sa radiez o sc, nu are datori la stat, la furnizori, nu avem de incasat de la clienti, singura problema este ca in caserie sunt fff multi bani, ce trebuie facut?pot radia societatea?
va multumesc mult
Da,, puteti, banii ramasi, ca de altfel si restul activelor se vor repartiza intre asociati asa cum va rezulta dintr-un proces verbal. Asta daca va intelegeti de buna-voie cu ceilalti. Daca nu numire lichidator!
da de inteles se inteleg, dar ma intereseaza cum..
deci doar un proces verbal trebuie platita vreo taxa ceva....
este vorba de o suma destul de mare din caserie, va rog ajutati-ma
va multumesc!
Nu, se face o hotarare de dizolvare, prin care stabiliti modul cum se dizolva societatea, ce active are societatea si cum se impart acestea. Eu nu cunosc natura acestor bani, din ce provin, daca reprezinta dividende, daca s-au platit toate impozitele, daca, daca....cat este de mare suma din casierie, daca este legal sa stea o asemenea suma acolo...
Dar contabil la firma nu aveti ? Ca vis-a-vis de bani trebuie sa stie contabilul....
ba da eu le tin contabilitate dar nu am auzit pana acum ca nu au voie sa tina bani in caserie.
ei au bani din incasari, le tot spun ca sunt bani multi, si ca sa scap de ei eu le-am facut dispozitie de plata catre cei doi asociati, nu vreau sa raspund eu pentru banii acestia. LA 31.12. au 100.000 lei si vreau sa le fac din nou dispozitie de plata, pt ca mai au prin 2010 una de 80000 lei. nu stiu cum sa fac legal cu bani acestia. de aceea i-am sfatuit sa o inchida si sa faca alta. nu au datori nu au nimic doar bani multi fictivi in caserie.
va multumesc mult pentru sfaturi
ajutati-ma va rog
Radiere firma
anca78scr
am o firma pe care vreau sa o radiez, cum fac asta cu cele mai mici costuri avand in vedere ca nu am nici angajati si nici datorii.
Se radiaza de la sine ... (vezi toată discuția)