avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariilor conform statelor - nesemnate de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariilor conform statelor - nesemnate de salariati

Pe o perioada de cateva luni nu au fost semnate statele de plata de catre salariati - salariile fiind primite de catre acestia . Unul dintre angajati a dat in judecata societatea pentru plata salariilor aferente perioadei - ceilalti angajati (fosti si actuali) au dat declaratii ca au primit drepturile banesti dar nu au semnat statele de plata.
Judecatorul a respins cererea avocatilor societatii de a solicita probe cu interogatoriu?
Cum se poate obtine aceasta proba care pentru societate este foarte importanta - specific ca angajatul in cererea facuta catre tribunal a solicitat proba cu inscrisuri si interogatoriu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 31 Decembrie 2010
Proba cu martori mi se pare normal sa fie respinsa intr-un astfe de litigiu, dar puteti dovedi cu inscrisuri.
Plata drepturilor se dovedeste cu extras de cont, dispozitie de plata, fluturas de salarii semnat, state semnate, etc.
Sunt intr-o situatie similara. Daca nu pot dovedi cu nimik.... (extras de cont, dispozitie de plata, fluturas de salarii semnat, state semnate,) ce mai pot sa fac?
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul ...
Si eu fiind angajator, neputand aduce probe (scrise) trebuie sa platesc salar la o persoana pentru un an in urma? Are sanse de castig? Eu aduc martori, colegi de servici, contabila, etc care depun marturie ca am platit salariul aceei persoane.

Doar fiindca nu am nici o semnatura a acelui angajat (neavand astfel dovezi) poate castiga plata salariilor pe 12 luni in urma?
Daca puteti dovedi ca ati platit salariul , atunci nu are cum sa castige ... insa, potrivit Codului Muncii, plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

Alte discuții în legătură

Nesemnarea statelor de plata! kakadu kakadu lucrez la o firma iar angajatorul nu m-a pus sa semnez state de plata..pot face plangere pentru asta?? desi io am luat banii dar nu pe toti..daca fac plangere ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului fostei sotii itmircica itmircica Sunt asociat unic si administratorul unei societati.Fosta sotie a fost angajata firmei pana in sept anul 2012 ,apoi a fost trimisa in somaj datorita situatiei ... (vezi toată discuția)
Suspendarea postului fara a ma primi in preaviz si neplata drepturilor salariale Dorina87 Dorina87 In urma unei discutii cu angajatorul, acesta a profitat de putere iar a doua zi nu am mai avut acces la serviciu, spunandu-mi ca a facut restructurare de post ... (vezi toată discuția)