avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului fostei sotii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului fostei sotii

Sunt asociat unic si administratorul unei societati.Fosta sotie a fost angajata firmei pana in sept anul 2012 ,apoi a fost trimisa in somaj datorita situatiei financiare cu care ne-am confruntat. In ianuarie 2013 a cerut desfacerea casatoriei (lucru care sa si intamplat in februarie)instanta hotarand sa plateasca ea pensie copilului minor ramas in custodia si intretinerea mea (hot definitiva) Acum si-a adus aminte ca nu a semnat statele de plata in perioada aceia si m-a dat in judecata pentru drepturi salariale cerand pe ultimii 3 ani fara perioada de somaj adica 2 ani,Pe acel stat erau inca doi angajati ,care nici ei nu au semnat (cu toate ca primeau banii lunar )IN urma controlului ITM cei doi fosti angajati au venit si au semnat dar ea nu a mai vrut Acum .Instanta ma obliga sai platesc iar acele sume datorita nesemnarii statului. Am platit toate taxele la stat aferente salariilor .Era sotia mea in acea perioada ,acei bani sunt scosi din firma ... nu tot in casa noastra au intrat ?Chiar nu exista o solutie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 27 Octombrie 2013
Art. 168 C.mun.
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
..

Asa cum observati, Codul Muncii prevede clar cum se dovedeste plata salariului. Dvs trebuia sa-i chemati in instanta ca martori pe cei doi salariati care au semnat ulterior statele de plata fara a avea o astfel de pretentie cum are fosta dvs sotie.

In acest caz, va trebui sa-i platiti fostei dvs sotii drepturile salariale stabilite de catre instanta de judecata.
buna seara.
am cerut proba cu martori , audieri ,si interogatoriu ,dar nu mi-au fost aprobate
hotararea este cu apel in 30 zile
pe 1 04 2009 a fost angajata sotia
4 09 2012 a fost data in somaj de comun acord
11 02 2013 sotia a cerut divort ramas definitiva si copilul minor in custodia mea e fiind obligata la pensie alimentara
am avut control ITM pe 29 04 2013 ,control pentru perioada ian 2011 -ian 3013 si sau constatat statele nesemnate celor 3 angajati
30 05 2013 am fost actionat in judecata pentru plata salariilor din perioada 01-06 2010 si pina 04 09 2012 ( mentionez inca o data ca controlul sa facut doar pentru perioada sus mentionata si ca statele nu au fost niciodata semnate de catre sotia mea mergand pe baza increderii
mentionez ca niciodata nu mi-a spus ca am sai dau vreun salariu .,m-am trezit cu un control de la ITM si mi-am dat seama ce urma .In toata perioada aceasta am avut fata cea mare la facultate unde un salariu considerabil sa dus pentru taxe ,chirii si intretinerea ei
Sunt disperat ca acum DATORITA ACESTEI SITUATII NU STIU DACA MAI POT DUCE MAI DEPARTE FIRMA CARE SI ASA ARE CREDITE ,,,NMAI MULT SA VED CU CE POT INTRETINE FATA CARE A RAMAS LA MINE SI DE LA ANUL VREA SA MEARGA LA FACULTATE iar pe ea nu o intereseaza decat banii urmind sa-mi ceara si banii din partaj

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
itmircica, utilizator
Formulati apel si criticati hotararea ca nefiind temeinica si legala.
nu stiu ce argumente sa aduc am 46 ani ia 44 si ma parasit pentru unul de 32 ani cu doi copii minori .intre timp a divortat si sotia lui de el iar pe fosta mea sotie no intereseaxa decat banii sai dea aluia
AM CERUT SA PUNEM CASA PE NUMELE FETELOR SI NU A VRUT DECAT BANII
Referitor la salarii in lege vad ca spune clar ca doar semnarea statelor este dovada
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
itmircica, utilizator
Incercati sa postati un rezumat al motivarii hotararii judecatoresti , ca sa ne putem da seama cum si-a motivat instanta decizia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor - cum se datoreaza? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta in situatia cu care ma confrunt: sotia unui salariat al societatii a facut o cerere prin care doreste sa retinem din ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor conform statelor - nesemnate de salariati stepomuscel stepomuscel Pe o perioada de cateva luni nu au fost semnate statele de plata de catre salariati - salariile fiind primite de catre acestia . Unul dintre angajati a dat in ... (vezi toată discuția)
Un email de yahoo poate fi considerat document justificativ care demonstreaza plata salariului cf art 168 (2) din codul muncii? anonim2009 anonim2009 buna ziua pe data de 2 04 2013 am depus la itm bucuresti o sesizare ca nu am primit salariu in ultimul an pe data de 02.05 2013 am primit raspuns de la itm ... (vezi toată discuția)