avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina retinuta la RAR in Bulgaria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina retinuta la RAR in Bulgaria

Buna ziua,

am o mare problema. Acum 2 ani am achizitionat pe societate o masina secondhand adusa din strainatate neinmatriculata de la un dealer auto serios din timisoara. masina nu a ami fost folosita timpe de un an si ceva , apoi , in urma cu 3 luni am dus-o la Rar timisoara pentru verificare. totul a fost in regula mai putin faptul ca e euro 3 si taxa este exorbitanata- 3000 euro. Am decis s ao inmatriculez in Bulgaria printr-o cunostinta f buna si de incedere. ieri am aflat ca la Rar in Bulgaria s-a descoperit o neregula mare: seria caroseriei auto din acte nu corespunde cu cea inscris ape masina. masia a fost predata catre Politie pentru cercetari. Eu nu am ajuns in bulgaria inca insa mi-e si teama sa merg. Eu am achizitionat masina pe baza unei facturi si a unui contract, insa pe ambe;e e trecuta seria din acte, nu m-am gandit o clipa sa verific dc aceatsa coprespunde. Va rog ajutati-ma cu un sfat. Ce sa fac? La cine sa apelez in timsioara epntru rezolvare?

Multumesc frumos.
Astept urgent raspunsuri.
Nada
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:16, 5 Octombrie 2010
In primul rind cred ca ar trebuii sa luati legatura cu dealerul de la care ati cumparat-o doar impreuna cred eu puteti rezolva problema,pina la urma daca se va descoperi ca masina ar fi furata de exmplu culpa ar fi a lui ,dvs fiid cumparator de buna credinta ,fapt dovedit (oarecum) atit de factura cit si de contract. Daca dealer-ul se stie curat nu are de ce sa nu va acorde sprijinul in sensul de a va pune la dispozitie facturi si docuente cu care a achizitionat el masina.
AAAAAAAAAAAAAAAAA, SI INCA O SUGESTIE DE LA UN OM PATIT CU POLITIA BULGARA ,DACA VA DUCETI IN BULGARIA PENTRU CLARIFICAREA SITUATIEI ,PRIMA DATA LUATI LEGATURA CU UN AVOCAT BULGAR.
CREDETI-MA VA FI MULT MAI "IEFTIN" DECIT DACA VA DUCETI SINGUR LA POLITIE.

BAFTA , AVETI MARE NEVOIE IN CAZUL DVS !!!!!
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Acum incerc sa ii fac pe cei de la Sara Motors- Suzuki Timisoara ( caci de la ei am cumparat masina) sa faca ceva in legatura cu asta. Am dovada de la Rar-ul timisoara ca intr-adevar si cand s-a facut aici verificarea seriile nu corespundeau, insa ei nu au obsrvat. Acum am intrat in posesia unei fotografii de la Rar timisoara si se vede clar ca nu corespunde. Cei de la Sara Motors nu prea se dau in vant sa ma ajute, adica sa incerce sa discute cu autohaus-ul de unde au achizitionat-o din Belgia...ma tot rog de ei de pe o zi pe alata ma amana. Mi-e frica sa iau problema in mainile mele la Bulgari pana ce nu am toate dovezile la mine.
Multumesc de sfatul cu avocatul bulgar. Totusi aS DORI SA INTREB DACA NU STIE CINEVA UN AVOCAT ROMAN CARE SA SE OCUPE DE PROBLEME LEGATE DE bULGARIA...POATE STIE CINEVA....
Multumesc mult.
A, dealerul mi-a pus la dispozitie factura lui insa am aceeasi problema, din nou apar seriile din acte si nu cele de pe caroserie. Mie mi-e teama sa nu cumva sa se fi inversat actele de la 2 masini. Eu ma gandesc sa imi dau masina furata...ce ziceti? adica am cumparta o masina pe care nu o am...nu stiu cum sa procedez totusi.

Cel mai bine ar fi sa gasesc un avocat roman specializat pe probleme cu Bulgaria.
Interventie moderator

@nada_toxic

Va rog sa accesati link-ul de mai jos si sa contactati, prin intermediul mesajelor private, adreselor de e-mail etc., orice consultant doriti. Potrivit regulamentului de postare, in Forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cei care intreaba si cei care raspund.
www.avocatnet.ro/content/con...

Multumesc, o seara buna,

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serie sasiu ruginita, nu se vede nagyjudith nagyjudith Am achizitionat un smart. La omologarea de la RAR, s/a constatat ca locul unde este poansonata seria de sasiu este ruginit, nu se poate citi. Seria mai apare ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters88252 ContSters88252 Buna ziua care ar fi prejudiciul pe care l-ar suferi RAR-ul in cazul in care as prezenta pentru a fi inmatriculat si ar fi ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu - imposibila uninvited66 uninvited66 Salut, Un prieten a venit in tara acum 1 an si 6 luni. A adus cu el o masina, un SAAB, din suedia, cu acte pe numele lui, primit acolo cadou. Nu a reusit sa ... (vezi toată discuția)