avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Coliziune cu o caruta care a fugit de la locul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Coliziune cu o caruta care a fugit de la locul incidentului

In seara zilei de 28.09.2010,la ora 19.30,pe un drum putin circulat,orbit de farurile unei masini ce circula din sens invers,am intrat in coleziune cu bara de fier a unei carute,nesemnalizata si neiluminata plina cu lemne. Carutasul a fugit de la locul ev.rutier.Dupa apelul dat la 112 a venit un echipaj de politie.Am fost testat cu aparatul etilotest,rezultatul fiind negativ. Am fost condus la sediul Politiei comunale pentru a da declaratie .Am fost amendat cu 240 de lei si penalizat cu 3 puncte in baza art.51/OUG/195/2002. Bara de fier a carutei mi-a avariat masca,bara,capota si radiatoarele de racire si AC. La intrebarea mea despre carutas (locul impactului fiind in zona de padure,drum asfaltat la apoximativ 150 de metri de sat) politistul mi-a raspuns DACA A FUGIT A FUGIT!!! CUM SA-L GASESC !!!!!! Va rog sa ma sfatuiti ce sanse am daca fac contestatie la Judecatorie(am semnat procesul verbal fara obiectiuni si am platit amenda).Fac precizari ca am carnet de conducere si conduc autoturisme din anul 1974 fara a avea incalcari ale legislatiei rutiere. Totodata va rog sa ma indrumati cum sa fac o solicitare si catre cine,pentru a se dispune efectuarea cercetarilor ce se impun pentru identificara carutasului.Si acum (va rog sa ma credeti) ca nu mi-am revenit dupa ce am constientizat pe langa ce pericol am trecut.Mai ales ca cei de la sevice mi-au spus,ca daca aveam viteza,teava de fier a carutei ar fi produs MARI NENOROCIRI atat mie cat si carutasului FUGAR. Doresc un sfat sincer,pentru care va multumesc.
VA TRANSCRIU P.V. INTOCMIT DE POLITIE
In timp ce conducea auto cu Nr. AG82 DIB pe DJ.7038 pe raza satului Ciocanesti Com. Mosoaia jud.Arges,nu a pastrat o distanta suficienta fata de o caruta tractata de un cal,intrand in coleziune cu aceasta in partea spate,avariind autoturismul.Atat carutasul cat si caruta nu au mai foft gasiti la fata locului,motiv pentru care nu a fost indentificat.
Cel mai recent răspuns: sarasara , utilizator 20:59, 10 Octombrie 2010
1-aspectele precizate sunt insuficiente pentru a lamuri circumstantele in care s-a produs incidentul
Constatarea agentului,pe de alta parte ,denota culpa dvs
Pentru analizarea competenta a circumstantelor care au condus la impact,este necesara o expertiza
2-Pentru identificarea carutasului ,aveti dreptul sa formulati plangere catre politia al carui agent a aconstatat si a consemnat evenimentul
Mai ales daca precizati ca atelajul nu era semnalizat corespunzator,fie datorita bagajului sporit de cauze,fie dezinteresul organului de cercetare ,fie datorita sustragerii intentionate a celor vinovati,de regula plangerile la astfel de situatii nu primesc solutionare favorabila,
1-Ce aspecte sa mai precizez ?

Deplasandu-va pe drum nu ati precizat de care comunal/national/european, orbita de farurile unui auto de pe contrasens ati lovit in spate o caruta
Ati avut viteza atat de mare ca nu ati putut evita?
Ati avut viteza atat de mare incat nu ati putut incerca sa ocoliti atelajul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
Evenimentul s-a produs pe drum judetean neiluminat ,intr-o zona de padure,la aproximativ la 150 de metri de satul Ciocanei (am transcris sumarul p.v. intocmit de politist).
Daca aveam viteza,nu mai apelam astazi la sfaturile domniilor voastre.
Voi face un memoriu catre Comisarul sef al Politiei rutiere,pentru a dispune verificari privitoare la acest caz in vederea indentificarii carutasului FUGAR .
Ev.rutier nu s-a soldat cu victime ci doar cu avarierea usoara (dar costisitoare )a autoturismului .
Respectam opinia dvs
Interesul comun,este sa primim informatiile necesare pentru a ne putea forma o[pinis si a va putea emite un raspuns
Totusi ,daca nu ati avut viteza,cum va explicati prejudiciile atat de mari incat sa conduca la costuri apreciabile?

Alte discuții în legătură

Accident cu o caruta, pe un drum european cozminak cozminak accident cu o caruta. Sotul meu in aceasta seara a avut un accident cu o carita pe un drum european, nesemnalizata. A observat-o tarziu si a acrosat-o cu ... (vezi toată discuția)
Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. cum mi-l pot recupera mai repede? Daniel71919 Daniel71919 Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus ... (vezi toată discuția)
Accident atelaj hipo dn17c ContSters181165 ContSters181165 In luna decembrie am fost implicat intru-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.mai exact am lovit din spate o caruta care circula pe ... (vezi toată discuția)