avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... (sms) - distanta ridicare gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

(sms) - distanta ridicare gard

buna ziua.va rog sa-mi raspunde-ti si mie la urmatoarea intrebare:este normal ca vecinul meu sa-si faca gard de 2metri la 20cm distanta de gardul meu?si la ce distanta se poate pune un wc de vara fata de gardul vecinului?la 50 cm?crede-ti ca e legal?un inspector de la primarie a venit si a constatat si a zis ca e legal ca are autorizatie.???????????as dori sa-mi da-ti un raspuns cat mai urgent va rog.va multumesc.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 21:33, 2 Octombrie 2010
1. cf. art. 594 cod civil - vecinul poate construi un zid, lasand 54 milimentri dinspre vecin.
2. privind construirea wc-ului la 50 cm, chiar daca are autorizatie de construire, prin instanta puteti obtine obligarea acestuia sa il mute in coltul in care nu va poate afecta putul - daca aveti - la o distanta de 10 m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gardul vecin Marcela** Marcela** Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare daca se poate. La hotarul dintre noi si vecin avem o bucatarie de vara care are un perete ce reprezinta hotar. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Constructie la limita proprietatii nicu 2009 nicu 2009 Am o rugaminte la cine stie problema. Am autorizatie de construire pe limita de proprietate,am si aprobarea notariala a vecinului dar pentru o inaltime de ... (vezi toată discuția)