avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza uzufruct

speta:
eu-cumparator cu rezerva uzufructului in favoarea vanzatorilor-soti. unul decedeaza. eu raman deplin proprietar pe 1/2 din casa si nud proprietar pe cealalta jumatate?
a auzit cineva de ceva asemanator? cum as putea imparti casa, pantru ca doresc sa locuiesc si eu acolo, pe jumatatea sotuluidecedat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:29, 2 Octombrie 2010
dar succesiunea dupa sot a fost dezbatuta?
ati mai formulat aceasta intrebare si v-am raspuns ca nu e posibil asa ceva- d-voastra sunteti nud proprietar pe intregul imobil si sotul supravietuitor unic uzufructuar; puteti locui acolo numai cu acordul uzufructuarului.
avocat Cristina Popescu
nu, nu a fost
avocat Cristina Popescu a scris:

ati mai formulat aceasta intrebare si v-am raspuns ca nu e posibil asa ceva- d-voastra sunteti nud proprietar pe intregul imobil si sotul supravietuitor unic uzufructuar; puteti locui acolo numai cu acordul uzufructuarului.
avocat Cristina Popescu

Si mie imi pare ca situatia se prezinta asa.
Ar trebui totusi vazut actul juridic pentru a se intelege exact situatia juridica.
Trebuie vazute clauzele contractuale pentru a se stii cu siguranta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct aandrra aandrra speta: eu-cumparator cu rezerva uzufructului in favoarea vanzatorilor-soti. unul decedeaza. eu raman deplin proprietar pe 1/2 din casa si nud proprietar pe ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufruct viager ingerultau ingerultau eu sunt cu nuda proprietate intro casa si un batran este cu uzufruct in aceasi casa care in trecut a fost a lui si mia dato mie cu drept de nuda propietate si ... (vezi toată discuția)
Uzufruct aandrra aandrra speta: contract de v-c cu clauza de intratinere+ uzufruct viager. unul din uzufructuari moare. eu ca si cumparator pot sa beneficiez de cota de 50% din ... (vezi toată discuția)