avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu un service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu un service auto

Buna ziua!
Am dus masina la reparat la o persoana (nu e neaparat service - ci repara el acasa). A zis ca poate sa imi faca el rost de piese mai ieftinc a le ia- de la depozit. Am fost la un magazin specializat si piesele ele costau 450 RON. Am fost la el sa predau masina si i-am dat si biletul pe care era scris pretul pieselor spunand ca daca gaseste mai ieftin sau egal sa ia, daca nu o sa le cumpar eu. L-am intrebat cati bani sa ii dau si a zis sa ii las 700 RON. Pe manopera a cerut 200 RON.

Am sunat a doua zi si i-a spus ca piesele au costat 520RON si a zis ca le-a si cumparat. Normal ca deja m-am enervat.

Niste sfaturi, cum ar trebui sa procedez? Vreau sa il amenint ca ii trimit garda financiara pe cap, etc in asa fel incat sa imi lase piesele la pret de 450 RON. Nu mi se pare deoc corect cum a procedat....

Mentionez ca unde am fost eu sunt piese destul de scumpe (asa se stie in oras) deci in nici un caz nu a putut sa dea 520 pe piesele mele. Luni trebuie sa merg sa ma intalnesc cu el si mai mult ca probabil ca nu o sa imi dea nici factura cu cat au costat acele piese. Cum sa procedez, va rog! Orice idee e binevenita!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:17, 2 Octombrie 2010
In conditiile in care dvs ,de la bun inceput ati inteles sa apelati la o persoana fizica ,in situatia in care nu ati negociat pretul,nu ati achizitionat componentele,se presupune ca va asumati si raspunderea.Exista posibilitatea ca pretul sa fie real,este dovedit cu documente,va prezntat factura achizitie piese?
Garda financiara nu se implica,nu are ce sa ii faca pentru ca nu este persoana juridica
Se impune ,cu decenta si diplomatie ,sa comportati discutie directa cu respectivul ,
sa precizati concret suma pe care sunteti dispus sa o platiti pentru prestatie
legal nu aveti ce sa ii faceti!... singur ati precizat ca "repara el acasa - nu este service" ... deci este o persoana fizica, iar garda financiara nu se implica in astfel de cazuri.
Ma gandeam la ceva de genul. El presteaza swervicii, obtine profit si nu da impozit. Nu le declara. Si cu siguranta nu a platit nici un leut la finante niciodata si el repara masinid e ani de zile.....
Incercati sa fiti cat de cat constient ,realizati ca dvs ati apelat la serviciile respectivului,cunoscand ca lucreaza "la negru"
Aspectul ca nu ati convenit de la bun inceput c/v manopera,mod justificare costuri materiale,este culpa dvs
Daca puneati la dispozitie auto,in urma verificarii vi se comunica necesarul pe care il procurati dvs,atunci va reveanea obligatia achitarii strict a manoperei.
Asa dvs ,nu ati incheiat niciun document in care sa prevedeti drepturi si obligatii si ulterior remedierii defectiunii pentru care ati apelat la respectiva persoana ,
intelegeti sa ridicati pretentii asupra valorii financiare solicitate de executant
Puteti incerca sa realizati o analiza de cost la componentele achizitionate la mai multe unitati de profil;daca pretul nu este la nivelul celui solitat de executant ,ii conditionati plata de punerea la dispozitie a documentelor de achizitie
Daca executantul nu prezinta documente care sa ateste suma solicitata,puteti sa ii comunicati ca ii acordati strict suma egala cu pretul pietii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie service auto animis animis Buna ziua, doresc sa ma ajutati daca se poate, in lamurirea urmatorului aspect. Un service auto (care nu efectueaza comert cu amanuntul ci efectueaza ... (vezi toată discuția)
Inlocuire piese laptop fara garantie anamaria1234 anamaria1234 Buna tuturor, Recent am varsat lichid pe laptopul meu si l-am dus imediat la servicceul autorizat X din Bucuresti. Acestia mi-au comunicat ca anumite ... (vezi toată discuția)
Documente necesare si unele nelamuriri in activitatea unui service it syladrian syladrian Buna! Administrez un SRL nou infiintat cu domeniul principal de activitatea reparatii calculatoare si echipamente periferice, in special servicii prestate ... (vezi toată discuția)