avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare fiu alcoolic si violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare fiu alcoolic si violent

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum este mai bine sa fac si cat dureaza...Sunt proprietara unei locuinte in care stau impreuna cu fiul meu (el si sora lui au renuntat la drept, dupa moartea sotului meu, in favoarea mea). De cativa ani acesta a devenit alcoolic si este violent, tulbura linistea casei si a vecinilor. Imi este frica sa chem pana si politia deoarece acestia ii dau un avertisment sau o amenda si pe urma tot cu mine ramane si zilele urmatoare incepe din nou. Cum este mai bine sa fac pentru a-l da afara cat mai repede, inainte sa imi faca vreun rau, deoarece a inceput sa ma si ameninte?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters135817 , utilizator 22:25, 2 Octombrie 2010
este indicat sa faceti o actiune in instanta prin carre solicitati evacuarea lui. ar fi bine sa fie pe ordonanta presedintiala pt ca va da un termen mai rapid. dupa finalizarea procesului chemati politia si in baza hotararii il scoateti afara din casa
Cel mai rapid este sa va adresati instantei de judecata cu o cerere de ordonanta presedentiala.Adresati-va unui avocat care sa va faca cererea ,sa va spuna ce acte trebuie sa anexati.Este complicat asa prin mesaj sa va explicam toata procedura.Succes!
De asta imi era frica, de faptul ca o sa dureze prea mult, iar el nu mai poate fi controlat, in fiecare seara aproape face scandal si are accese de nebunie.

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Folositi actiunea in evacuare pe dreptul comun, nu pe calea ordonantei presedentiale, pentru ca aceasta este doar o masura provizorie, vremelnica, ori interesul dvs. este sa-l evacuati definitiv din imobil.
Actiunea in evacuare nu este o actiune complicata, in doua -trei termene ar trebui sa finalizati-maxim trei.
Taxa de timbru este 10. 00 lei si un timbru jud, de 0,30 lei., iar actele sunt actul dvs. de proprietate al imobilului si acte din care sa rezulte ca acesta locuieste in imobil, daca locuiti la bloc- o adeverinta de la administratia blocului.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratului.
Angajati avocat.
Este mult mai indicat sa folositi ordonanta presedintiala.Chiar daca aceasta are un caracter vremelnic aceasta poate dura pana la solutionarea litigiului in fond cand acesta va fi evacuat definitiv si poate fi solutionata chiar si fara citarea partilor .Daca veti folosi actiunea in evacuare de drept comun in cele doua-trei termene riscati sa aveti probleme cu el pana la solutionarea in fond.Ordonanta presedintiala este executorie de drept si pronuntarea poate fi amananta cu cel mult 24 de ore.Daca nu va permiteti un avocat si nu cunoasteti procedura cereti desemnarea unui avocat din oficiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
ContSters135817, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sot ContSters142651 ContSters142651 Va rog din suflet,spuneti-mi si mie, cum sa imi evacuez sotul in pace si liniste? Am un sot violent,care ne ameninta pe toti din casa cu moartea si care ne ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)