avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dupa 10 ani se mai poate ataca un testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dupa 10 ani se mai poate ataca un testament?

acum 10 ani a murit bunica mea si as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva in privinta unei case ramase mostenire unchiului meu care sta in preznt acolo?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:22, 3 Octombrie 2010
Depinde cand ati aflat Dvs. de testament si daca ati acceptat in termen legal succesiunea dupa bunica.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ati descris insuficient cazul. Trebuie stiut daca invocati motive de nulitate ale testamentului sau doriti o reductiune, daca la moartea bunicii dvs sau ascendentul dvs cu calitate si capacitate succesorala ati acceptat in termen succesiunea, data la care ati aflat despre testament si succesiune, daca bunica a mai lasat prin testament si altor succesori bunuri etc.
Detaliati pt a va putea raspunde!
Si ce s-a intamplat cu parintele dvs. care era copilul bunicii?
daca invocati nulitatea absoluta a actului respectiv testamentul puteti oricand sa promovati actiune pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara rezultat ContSters212788 ContSters212788 Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Dumitru Ioana Dumitru Ioana daca sotul meu a murit iar socrii mei a facut testament pe numele fetelor meleeu ce drepturi am,daca locuiesc in casa de 40 de ani,platesc impozite pot dovedi ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme! llisa llisa As dori sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: Bunicul meu a lasat untestament in favoarea unui copil (in total avand 3). La data mortii, a ramas in viata ... (vezi toată discuția)