avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE

daca sotul meu a murit iar socrii mei a facut testament pe numele fetelor meleeu ce drepturi am,daca locuiesc in casa de 40 de ani,platesc impozite pot dovedi asta cu martori.pot inainta actiune de uzucapiune.?specific ca mai am o fata di a doua casatorie si nu vreau ca dupa moartea mea so las pe drumuri .astept raspuns urgent si va multumesc.
Casa este pe numele socrilor? in acest caz nu aveti drepturi. Pentru a putea invoca uzucapiunea , ar fi trebuit sa stapaniti casa sub nume de proprietar ,sa fie o posesie netulburata , sa fie o posesie neantrerupta si neviciata. Acestea se pot dovedi cu martori, cu inscrisuri( cu m ar fi chitante de plate a impozitelor) .
socrii au murit,au ramas cele doua fete care sunt deja la casele lor ,eu locuiesc intr-o alta casa cu fata cea mica.platesc impozite la sfat de 40 de ani ,sunt trecuta in rol,pot sa dovedesc,dar fetele cele mari nu vor sai cedeze nimic fetei cea mica.
Uzucapiunea de 30 de ani poate fi invocata in lipsa unui just titlu , indiferent de buna /reaua credinta a posesorului.
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS
cat timp poate dura un proces de uzucapiune de 30 de ani si cam cat ar costa.oricum o sa bagam actiune oricat ar costa dar asa ca pret informativ

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari Pilu Pilu Aş avea şi eu o nelămurire, dacă poate cineva să mă lămurească. E vorba că doi soţi au două fete. Soţii au în proprietate o casă, unul din ei ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva problema unui mosteniri carmen silva carmen silva buna ziua, sotul meu mai are un frate.Socrii care sunt in viata au o vila care urmeaza sa ramana sotului meu deoarece cumnatul a primit un apartament. ... (vezi toată discuția)
Dupa 10 ani se mai poate ataca un testament? lxlx lxlx acum 10 ani a murit bunica mea si as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva in privinta unei case ramase mostenire unchiului meu care sta in preznt acolo? (vezi toată discuția)