buna ziua,
sotul meu mai are un frate.Socrii care sunt in viata au o vila care urmeaza sa ramana sotului meu deoarece cumnatul a primit un apartament. Problema este alta: noi am contribuit in mare parte la aranjarea vilei unde stau socrii iar in ziua de azi casa arata foarte bine prin investitiile noastre financiare care se ridica la 30 mii euro. Soacra mea se incapataneaza sa faca act de vanzare cumparare pe numele sotului meu chiar si cu clauze de intretinere; ne este teama ca dupa decesul lor cand se va face partajul cumnatul meu sa nu ridice pretentii asupra vilei, chiar daca momentan spune ca nu-l intereseaza aceasta casa si terenurile aferente ei.
Ce alt act putem face la notar, care nu poate fi atacat de cumnat la moartea parintilor, prin care sa se arate ca casa ramane doar sotului meu, iar cumnatul nu are nicio pretentie??? Exiosta vreo forma de testament ce nu poate fi atacabila in instanta? Spuneti-mi va rog cum putem cere la un notar acest lucru??
Multumesc mult.
În principiu, orice act juridic poate fi atacat in instanta. Daca soacra nu doreste sa incheie un contract de vanzare, este problema ei.
In speta, se poate incheia un contract de imprumut in forma autentica cu ipoteca asupra imobilului, prin care dv. ati imprumutat socrilor suma de 30.000 Euro in anul ....., in vederea efectuarii acelor amenajari ale imobilului.
Testamentul poate fi revocat. Contractul de vanzare, de asemenea, daca fratele sotului il ataca dupa moartea parintilor sai dovedind neplata pretului si existenta unei donatii deghizate intr-o vanzare. ;)
Va trebui totusi sa treceti un termen de returnare a banilor mai mare, avand in vedere ca ar putea interveni prescriptia extinctiva.Respectiv termenul de prescriptie de 3 ani sa inceapa sa curga de la data stipulata in contract ca fiind data la care "imprumutatul" trebuie sa restituie suma imprumutata.
buna ziua !! vreu s-a av cer un sfat in legatura cu anexa24 , eu vreu sa iau un teren al strabunici mele care este mostenitor cu acte insa ea a murit urmatorii sunt 2 fete adica repectiv bunicele mele ,care nu au nici un act cum pot rezolva problema cel mai usor k ele sa ajung mostenitoare si la randul meu si eu cumva prin anexa24
? sau ... multumesc frumos astept raspuns !!!