avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza vanzare cumparare

Buna ziua !
Cum as putea afla clauzele unui contract de vanzare-cumparare facut intre bunici si sora mea,pentru ca e posibil sa fiu trecuta cumva in clauza si sora imi ascunde acest lucru.Va rog daca ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 10:43, 3 Octombrie 2010
Buna ziua,

Daca bunicii dvs. sunt in viata solicitati-le sa vedeti contractul. Daca nu, puteti incerca la Camera Notarilor Publici sau daca cunoasteti notarul unde s-a redactat puteti sa-i solicitati sa va dea o copie de pe el, in situatia in care in acel contract se face vorbire si de dvs.
bunicii sunt decedati si nici notarul care a facut actele nu-l stiu,proprietatea fiind in alt judet
Contractul se poate obtine de la Cartea Funciara sau Notariatul public sau din dosarul fiscal de la Directia de taxe si impozite locale.
Este irelevant daca in contract sunteti parte sau nu.

Notariatul public si CF si (tine de primarie) sunt obligati sa va elibereze o copie dupa contract, eventual cu eliminarea datelor personale.

Dar va fi destul de greu de obtinut... deoarece aceste institutii nu inteleg inca faptul ca presteaza un serviciu public, repet PUBLIC... si deci nimic din ce se inregistreaza acolo nu este secret.
(Doar datele personale si protectia minorilor si arhivele clasificate: NIMIC ALTCEVA)

Nu acceptati refuz.
Faceti plingeri peste plingeri... veti reusi.
Nu acceptati refuzuri verbale, ci intotdeauna refuzuri scrise care pot fi atacate administrativ sau in instanta.

Veti reusi... cu amabilitate... dar cu fermitate.

Alberto Kurtyan
Va multumesc.
O zi cat mai placuta
bunicii sunt decedati si nici notarul care a facut actele nu-l stiu,proprietatea fiind in alt judet


atunci la Directia de taxe si impozite sau Primaria locala. Sau daca titlul a fost obtinut in instanta, se poate consulta (copia) dosarul.

Dar nu este mai simplu sa solicitati surorii sa va arate contractul ca sa terminati conflictul? Puteti apela la avocat/mediator.
In instanta se poate cere "infatisarea inscrisului".

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Cumpararea cotei bz50rin bz50rin In certificatul de mostenitor dupa tata suntem trecute trei surori plus mama cu cota egala de 1/4 din jumatate din casa.Pe cealalta jumatate din locuinta este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum se numește actul eliberat de taxe și impozite prin ... Miha51 Miha51 Buna ziua Cum se numește actul dat de taxe și impozite prin care se atestă că sunt proprietara unui imobil? Mulțumesc (vezi toată discuția)