avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Cum se numește actul eliberat de taxe și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Cum se numește actul eliberat de taxe și impozite prin ...

Buna ziua
Cum se numește actul dat de taxe și impozite prin care se atestă că sunt proprietara unui imobil? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:30, 24 Iulie 2023
Certificatul fiscal se obţine de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale .. dovada proprietatii se face cu : contr. vinzare-cumparare, proces verbal de predare-primire, act vinzare-cumparare autentificat, sentinta civila, titlu de proprietate, etc. Daca imobilul a fost dobandit prin mostenire, Certificatul de Mostenitor.
Certificat de atestare fiscala.
Dar nu asta face dovada proprietății, ci a faptului ca aveți sau nu plătite la zi taxele și impozitele datorate bugetului local.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
raluk0207, utilizator
Știam și eu asta dar, mi s a cerut un document doveditor de la administrația locală de impozite ce proprietăți am, imobile și mobile. Nu contracte, nu acte de la notar, cu de la administrația locală

raluk0207 a scris:

Certificat de atestare fiscala.
Dar nu asta face dovada proprietății, ci a faptului ca aveți sau nu plătite la zi taxele și impozitele datorate bugetului local.

Da, ce proprietăți aveți pe rol, în localitatea respectiva.
Ceea ce e irelevant, ca puteți avea bunuri oriunde în România. Sau puteți avea bunuri nedeclarate la Primarie
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire valeriutudor valeriutudor rog frumos sa mi se spuna ce acte imi sunt necesare pt dezbaterea mostenirii,respectiv mama a murit si ca mostenitori sunt eu si tatal meu; multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune sallomeia sallomeia Buna seara!!!As dori si eu sa stiu ce acte sint necesare unei succesiuni potrivit legislatiei in vigoare (vezi toată discuția)
Acte cumparare teren GabriellaS GabriellaS Buna seara! Urmeaza sa cumpar un teren intravilan, pe care doresc sa construeisc o hala; Imi puteti spune va rog : ce acte trebuie sa solicit& primesc de la ... (vezi toată discuția)