avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delapidare administrator - situatie absurda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delapidare administrator - situatie absurda

Buna ziua,va deranjez cu o problema mai veche, care a ajuns intr-un punct cel putin neplacut.
Acum un an,administratora asociatiei noastre pretindea ca i s-a furat suma de aproximativ 40000 RON pe strada( banii asociatiei pentru plata furnizorului de agent termic),din poseta,fapt pentru care nu a facut vreo plangere la politie.A fost inlaturata din functie,s-a angajat un nou administrator iar ea a fost data in judecata.Procedurile au durat destul,acum procesul este in derulare pe invinuirea de delapidare si probabil si alte acuzatii.Problema consta in faptul ca ea nu are niciun fel de bunuri pe numele ei precum si faptul ca este somera,asadar nu putem recupera suma respectiva.Aparent se spune ca va scapa cu o pedeapsa cu suspendare si ca noi,proprietarii,va trebui sa platim pentru aceasta datorie.
Bineinteles ca ni s-a intrerupt furnizarea agentului termic.
Intrebarea mea este daca oamenii pot fi obligati sa plateasca fiecare in parte pentru aceasta datorie si ce se poate intampla daca nu platesc.Se poate lua vreo masura impotriva proprietarilor?
Mentionez ca cea mai mare parte a proprietarilor sunt cu plata intretinerii la zi,dar la aceasta datorie generala se adauga in permanenta penalizari pe care anumite voci sustin ca tot noi trebuie sa le platim.
Astept un raspuns din partea Dvs. legat de aceasta problema si va multumim pentru ajutor.
Suntem cu totii revoltati de posibilitatea de a fi trasi la raspundere individual pentru aceasta datorie in timp ce infractoarea se va plimba libera pe strada si ne va rade in nas.
Cel mai recent răspuns: Nynaeve , utilizator 17:43, 5 Octombrie 2010
Pe latura stric penala v-a suporta rigorile legii.Dvs,proprietarii,chiar daca v-ati achitat la momentul acela obligatiile catre asociatie,sunteti buni de plata inca o data,pana la recuperarea prejudiciului de la fosta administratora.
Acea doamna administrator nu are un imobil in proprietate? Nu este vecina cu dvs?
Sau nu a avut si la instrainat special pentru acest motiv?

Din pacate, in ce priveste banii furati... va trebui sa platiti toti proprietarii, in cota parte.
Nu veti fi trasi la raspundere individual, pe persoana. Aceasta cheltuiala (lipsa in gestiune datorata fraudei) se plateste in cota parte, pe apartament, nu pe persoana.

Alberto Kurtyan
Apartamentul in care sta e pe numele mamei ei.Se pare ca ea a renuntat la partea ei din succesiune special, banuiesc eu,ca sa evite orice neplacere.Ce se intampla daca oamenii nu platesc aceasta datorie?O sa ne puna noua poprire pe salarii sau o sa ne scoata apartamentele la vanzare?Care pot fi consecintele?
Si inca o intrebare: daca eu de exemplu platesc,dar altii nu,mi se poate da mie o hartie care sa certifice ca mi-am achitat partea?Pentru ca am dat deja acum aproape un an 300 RON pentru o transa a datoriei,care s-a stabilit ca fond de rulment,si doar cca 30% dintre noi am dat acesti bani.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Nynaeve, utilizator
Acest gen de sume cerute se trec pe lista de cote la intretinere, in rubrica separata, iar la plata, fie se da o chitanta separata pentru suma suplimentara, fie se scrie pe chitanta de intretinere "din care....lei, cheltuieli suplimentare". La cheltuieli suplimentare trebuie scris denumirea rubricii din lista cotelor de intretinere.

Daca nu s-a procedat asa, puteti sa cereti administratorului sa va dea o adeverinta semnata si stampilata de presedinte si pe care sa o atasati pachetului de chitante pe care le-ati primit pana acum si in care sumele achitate includeau si acel supliment
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile primite,dar totusi exista o problema unde nu am primit raspuns: ce se intampla daca oamenii refuza sa plateasca sau nu au posibilitatile sa o faca?O sa vina vreun executor sa ne ia din casa bunurile,aparatura,mobilier?O sa puna poprire pe salarii?
Sunt sigura ca exista multi oameni in tara noastra in situatii asemanatoare,in care cineva te fura si tot tu trebuie sa platesti,oameni care doresc sa afle un raspuns in acest sens.

Alte discuții în legătură

Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Casiera fura, dispare si proprietarii trebuie sa plateasca restantele furnizorului? harloatha harloatha Am o problema cu care ma confrunt. Asociatia de locatari a fost acum doi ani de zile furata de casiera. S-a dat in judecata si s-a castigat, respectivei i s-a ... (vezi toată discuția)
Caldura si apa calda sistata la bloc pentru datorii serban33 serban33 Buna sera ! Am nevoie de sfatul dvs in ceea ce priveste o problema de neplata a asociatiei, fapt ce a dus la sistarea agentului termic (caldura) in ... (vezi toată discuția)