avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu vatamare corporala

Buna ziua,

In septembrie am avut un accident rutier. Masina din fata mea a franat brusc, nu am mai putut sa franez in timp util si am intrat in masina din fata. Ca rezultat, am indoit bara din spate a m,asinii in care am intrat si capota mea (abia vizibil).
In urma impactului, conducatorea masinii din fata a acuzat dureri acute in zona gatului. Am chemat ambulanta, a fost dussa la spital si externata dupa 2 zile de investigatii.
Mi s-au luat declaratii mie si celorlalti pasageri (eram cu parintii si prietena mea in masina, ei nici nu au simtit impactul, dar ma rog...).
Am contactat victima telefonic si a spus ca nu are nevoie de nimic de la mine.
Dupa 3 luni de zile, a trebui sa ma duc la politie sa dau noi declaratii deoarece inaintase plangere.
Dorea despagubire 1000 de euro pentru 18 zile "ingrijiri medicale" justificate cu certificat de la IML.

Am stabilit o intalnire -> suma ceruta se ridicase intre timp la 5000 de euro. Nu am fost de acord. Nici nu am mai negociat.

Intrebari:
- ce mi se poate intampla ? (amenda contraventionala, amenda penala, puscarie ?)
- Este de preferat sa caut o cale de imacare sau mai bine ma duc in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 28 Decembrie 2007
FAlexandru a scris:

Intrebari:
- ce mi se poate intampla ? (amenda contraventionala, amenda penala, puscarie ?)
- Este de preferat sa caut o cale de imacare sau mai bine ma duc in instanta?

Vi se poate intenta o actiune in justitie unde instanta va stabili cuantumul despagubirilor pe care trebuie sa le acordati.
Amenda contraventionala o poate acorda Politia, potrivit Codului rutier.
In caz ca nu ajungeti la nici o intelegere, atunci este posibil sa va intalniti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident lovitura din spate c0sminvl c0sminvl Buna seara , astazi am fost implicat intr.un accient rutier cu \"victime\" , soferul masinii care se afla in fata mea a franat foarte brusc din cauza unei alte ... (vezi toată discuția)
Lovitura spate eunfiind vinovat c0sminvl c0sminvl Buna seara , astazi am fost implicat intr.un accient rutier cu \"victime\" , soferul masinii care se afla in fata mea a franat foarte brusc din cauza unei alte ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a acordat prioritate si l-am lovit in spate paulcostel paulcostel Mergeam regulamentar pe drum cu prioritate cand deodata apare de pe un drum secundar o masina care intra direct pe banda a doua fara sa-mi acorde prioritate, ... (vezi toată discuția)