avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegare si detasare angajati in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegare si detasare angajati in strainatate

Buna ziua!

As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre strainatate?
ce tipuri de angajati pot fi trimisi in delegatie, fara a incalca legea?(sa spunem dintre cei cu activitate de birou si un sudor de exemplu trimis la o firma partenera, pot fi trimisi ambii fara probleme in delegatie? delegarea poate fi facuta in scop lucrativ?
exista reglementari europene cu privire la delegarea unor angajati?

multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: roxyalexandru , utilizator 17:25, 3 Octombrie 2010
multumesc mult de raspunsuri, insa, avand in vedere procedura destul de greoaie pentru obtinerea formularului e101, in cazul detasarii, ma intreb daca aceasta proceduraa delegarii ar fi atat de usor acceptata de institutiile abilitate cu protectia muncii dintr-un stat european. stiti cumva alte reflementari mai explicite in care sa se aminteasca despre delegare?

mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna in strainatate lia19 lia19 Am si eu o intrebare.Un salariat care este trimis in strainatate pe ce perioada poate primi diurna?care este numarul maxim de zile in care poate primi ... (vezi toată discuția)
Preaviz din cauza detasarii daliladalila daliladalila Am primit decizie de detasare si am hotarat sa imi dau demisia. Am trimis demisia inainte cu 2 zile de plecare (decizia o primisem cu o zi inainte) iar ... (vezi toată discuția)
Detasari suciugeorgeta suciugeorgeta titi cumva care sunt regulile in cazul detasarilor.....ce trebuie sa faca firma de la care este detasat salariatul si ce face cea la care este detasat??? (vezi toată discuția)