Daca un lider de sindicat, care reprezinta o structura la mai multe institutii ale statului, are cumul de functii la una dintre unitati, poate fi supus disponibilizarilor conform OUG 63?
Repet, liderul de sindicat despre care vorbesc are cartea de munca la o institutie si face cumul la o alta. In aceste conditii beneficiaza de protectie pentru toate locurile de munca?
Eu din cate am patit stiu ca angajatorul poate sa-i faca ce vrea el liderului de sindicat.
Am refuzat sa semnez un contract colectiv de munca pe unitate pe motiv ca nu respecta clauzele minime din Codul Muncii , CCMUNN,si Contractul colectiv unic pe ramura.
Pasii angajatorului au fost urmatorii:
1)-o reorganizare de forma a societatii
2)-in urma reorganizarii liderul de sindicat a fost singurul angajat caruia i s-au modificat clauzele esentiale ale CIM (schimbat locul de munca la peste 35km, schimbat felul muncii si diminuarea salariului cu 8.000.000.000 lei vechi)
3)-am actionat in instanta angajatorul si am pierdut procesul, instanta motivand cu contraargumentele Curtii constitutionale expuse in deciziile 24/22.01.2003 si 245/16.03.2010.
4)-s-a facut in asa fel sa nu primesc in termen comunicarea si mi s-a respins recursul ca tardiv
5)-dupa comunicarea hotararii instantei mi s-a desfacut CIM deoarece medicul, pe buna dreptate,m-a considerat inapt pentru postul pe care m-au schimbat
6)-sindicatul s-a desfiintat pentru ca nu a mai avut nimeni curajul sa preia conducerea.
Vedeti cum o instanta neaplicand Legea sindicatelor a reusit sa-i faca pe plac angajatorului si a desfiintat "legal" un sindicat?
Sau analizati si concluzionati ce mai poate insemna Legea sindicatelor fara art.10 (acelasi lucru daca nu se mai aplica).
Vedeti ca se poate?!
Eu nu as mai da sfaturi niciunui lider de sindicat cum ca-l apara legea.
P.S
Probabil asta este posibil doar la Tribunalul Constanta si numai cand angajatorul este in top 300.