avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare si sporuri...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare si sporuri...

Buna ziua.
Din anul 2003 lucrez intr-un trust de presa... am avut ani buni in care am lucrat in ture de noapte, sapatamni legate, depasiri ale programului normal de lucru, sambete, duminicei, sarbatori legale, deplasari in afara orasului sau afara din tara facute peste limita omeneasca, drumuri ce durau si cate 36 de ore...
Pot face dovada acestor lucruri prin foile de parcurs pe care le completez zilnic...
Am foat obligati in anul 2006 sa ne dam demisia de pe o firma si am fost angajati pe o alta firma fara a schimba locul de munca propriuzis...
Intrebarile mele sunt
1- cat timp sunt obligati conform legi sa tina foile de parcurs. amgajatorul?
2-in cat timp de la demisia asazisa pot face cerere pentru plata orelor suplimentare si a celorlalte sporuri cuvenite?
3- care sunt solutiile, daca fac cerere pentru plata orelor suplimentare si a celorlalte drepturi banesti atunci sigur angajatorul va cauta o solutie pentru a scapa de mine?

Cel mai recent răspuns: mihaijanel , utilizator 10:44, 5 Octombrie 2010
Ai semant o lichidare si o fisa de lichidare cand ai trecut de la o firma la alta?, adica la firma cu demisia?
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
2.termenul de prescriptie este de 3 ani de la data la acre trebuia sa fiti platit.
Sunt drepturile dvs. si angajatorul , daca nu le respecta si plateste de buna voie, va fi obligat.
NU nu am semnat nici o fisa de lichidare. doar demisia de pe o firma si angajarea pe alta.
NU nu am semnat nici o fisa de lichidare. doar demisia de pe o firma si angajarea pe alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare stefania1970 stefania1970 Cum pot demonstra in instanta ca am efectuat ore suplimentare daca societatea unde lucrez nu are pontator, nu semnez condica? Am depus o plangere la ITM si ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii dupa demisie mariana1961 mariana1961 Buna ziua, Am si eu o mare rugaminte.... Vreau sa-mi dau demisia de o firma privata din motive personale, problema e ca aceasta societate nu prea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vs ore suplimentare adivro2 adivro2 As dori sa stiu daca seful meu ma poate obliga la ore suplimentare. In luna decembrie a acestui an in firma s-a lucrat la foc continuu. Se lucrau 9 ore pe zi ... (vezi toată discuția)