avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva.
si daca bunurile luate inainte de castorie cand eram in concubinaj se impart si ele la divort.va rog astept mesaj.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
bisoc liviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:21, 3 Octombrie 2010
bunurile sunt comune doar de la data incheierii casatoriei. nu va afecteaza in niciun fel la partaj faptul ca ati parasit domiciliul.
dar e adevarat ce a spus doamna mai sus ca daca ea nu e de acord cu partajul incheiat intre noi si crede ca vrea mai mult se va tine cont de contributia fiecaruia.

"in procesul de partaj se impart doar bunurile achizitionate in timpul casatoriei, de regula in cote 50-50. veti avea cota mai mare, doar daca dovediti ca ati contribuit considerabil, mai mult."
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
bisoc liviu, utilizator
Pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei legea instituie o prezumtie conform careia fiecare dintre soti au o contributie egala de 50%.
Aceasta prezumtie se poate rasturna in functie de mai multe aspecte.

Pentru bunurile dobandite mai inainte de incheierea casatoriei va puteti judeca daca nu aveti acte pe ele si fiecare dintre dvs. sustine ca l-a cumparat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei ContSters98379 ContSters98379 Doi soti au dreptul la jumatate din avere in cazul unui divort? Sau doar dupa 5 ani sotia/sotul are dreptul la jumatate din avere. Si daca de exemplu in ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj Kibedi Lucia Kibedi Lucia sotul meu si-a parasit domiciliul si familia la 01.01.2008.,mutinduse la ''o prietena''.Si actual locuieste cu ea .Intrebarea mea este:are dreptul sa ceara o ... (vezi toată discuția)