avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat revine sotiei supravietuitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat revine sotiei supravietuitoare

cat din mostenire revine sotiei mostenitoare :50% partea care i se cuvine ?
Si din partea care revine sotului care are copii revine 25% ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:57, 3 Octombrie 2010
Da, daca este vorba despre bunuri comune, in afara cotei sale de jumatate , ii revine o cota de 1/4 din partea sotului defunct, restul revenind copiilor defunctului.
Daca sotul vine la mostenire in concurs cu descendentii defunctului(copii defunctului si urmasii lor in linie dreapta), indiferent de numarul lor, sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din mostenire. Sotul supravietuitor in temeiul Legii 319/1944 mai beneficiaza de un drept de mostenire special asupra mobilelor si obiectelor apartinand gospodariei casnice precum si asupra darurilor de nunta si un drept temporar de abitatie asupra casei de locuit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
un sfert din bunurile care fac obiectul succesiunii daca defunctul a avut copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sot simion otilia simion otilia -sotia a decedat -nu sunt copii -sotia are parinti -sotia are casa dabandita inainte de casatorie si e pe numele ei -sotul are drept de mostenire asupra ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu apartamentul parintilor cand unul din ei decedeaza si au 3 copii?cum se imparte? georgiana_toderascu georgiana_toderascu Mesaj:As dori sa aflu ce pasi trebuie sa urmez pentru ca mama viitorului meu sot sa ii treaca partea sa de la apartamentul ei si al sotului decedat in numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune IULIA47 IULIA47 va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data ... (vezi toată discuția)