avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite insolvabile pentru persoane juridice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite insolvabile pentru persoane juridice

Buna ziua.Am contractat in urma cu 2 ani jumatate un credit pt.afaceri cu garantie imobiliara in calitate de persoana juridica,de la o banca.La inceput dobânda cu toate comisioanele era de 16,5%???,iar de la inceputul anului 2009 a ajuns la 22,5%??.Societatea pe care o administram si-a incetat activitatea la un an dupa contractarea creditului,societatea devenind inactiva,totusi eu ca administrator am continuat sa platesc ratele cu acea dobinda infernala din surse proprii,ajungând acum sa nu mai pot plati.
Banca ameninta cu punerea in executare a garantiei si cu urmarirea ulterioara a administratorului pina la recuperarea integrala a datoriei.Societatea neavind activitate,banca nu poate restructura creditul.Daca eu accept executarea silita ce se intimpla dupa?ANPC mi-a recomandat sa incerc in instanta,deoarece ca persoana juridica ei nu ma pot ajuta.Avocatii cu care am discutat au zis ca nu am nicio sansa sa cer modificarea dobinzii si recalcularea penalitatilor si asa am ajuns ca dupa 2 ani de plata sa am de returnat mai mult decit am luat.
Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac in acest caz.Daca exista cineva care poate sa ma ajute,va rog lasati raspuns.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
mariah2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 20:13, 3 Octombrie 2010
Buna ziua !
Consider ca singura solutie este instanta de judecata. In acest sens, va sfatuiesc sa va adresati intai bancii pentru a va reesalona creditul si a respecta prevederile OUG 50/ 2010, iar dupa primirea raspunsului acestora , in caz ca este nefavorabil sau la trecerea a 30 de zile de la data confirmarii primirii adresei de catre banca, puteti sa- i actionati in instanta .
Cu stima !
eu totusi va sugerez sa va adresati instantei de judecata.
mariah2010 a scris:

Buna ziua.Am contractat in urma cu 2 ani jumatate un credit pt.afaceri cu garantie imobiliara in calitate de persoana juridica,de la BankPost.La inceput dobânda cu toate comisioanele era de 16,5%???,iar de la inceputul anului 2009 a ajuns la 22,5%??.:))Societatea pe care o administram si-a incetat activitatea la un an dupa contractarea creditului,societatea devenind inactiva,totusi eu ca administrator am continuat sa platesc ratele cu acea dobinda infernala din surse proprii,ajungând acum sa nu mai pot plati.
Banca ameninta cu punerea in executare a garantiei si cu urmarirea ulterioara a administratorului pina la recuperarea integrala a datoriei.Societatea neavind activitate,banca nu poate restructura creditul.Daca eu accept executarea silita ce se intimpla dupa?ANPC mi-a recomandat sa incerc in instanta,deoarece ca persoana juridica ei nu ma pot ajuta.Avocatii cu care am discutat au zis ca nu am nicio sansa sa cer modificarea dobinzii si recalcularea penalitatilor si asa am ajuns ca dupa 2 ani de plata sa am de returnat mai mult decit am luat. Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac in acest caz.Daca exista cineva care poate sa ma ajute,va rog lasati raspuns.

daca dovediti ca banca a modificat dobanda pe "motive" numai de ea stiute:stunned: , chiar daca nu exista o alta legislatie a clauzelor abuzive in cazul contractelor incheiate de persoane juridice, o clauza abuziva intr-un contract de adeziune (de imprumut bancar) ramane (poate fi altfel?!:rolleyes: ) tot o clauza abuziva indiferent daca beneficiarul este persoana fizica sau persoana juridica.

... poate sunt sanse sa obtineti modificarea dobanzi... poate si recuperarea celor "extra" din trecut ... numai in instanta.

o opinie interesanta:):

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de a mai plati ratele la banca ca societate  123456 paun 123456 paun Buna ziua Sint si patron si administrator la un SRL ,in 2006 am contactat un credit la o banca pentru a cumpare 2 autoutilitare cu care am si girat suma ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Oug50/2010 corneliandrei corneliandrei care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a actiona in justitie banca la care am contract pentru recalcularea dobanzii? cu ce trebuie sa incep? cat ma poate ... (vezi toată discuția)