avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imposibilitate de a mai plati ratele la banca ca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imposibilitate de a mai plati ratele la banca ca societate

Buna ziua
Sint si patron si administrator la un SRL ,in 2006 am contactat un credit la o banca pentru a cumpare 2 autoutilitare cu care am si girat suma imprumutata.
Am platit pina in octombrie 2009 ratele, dar acum voi intra in imposibilitate de plata
pe termen lung, datorita crizei,deci sa luam in calcul un faliment.
creditul are urmatoarele clauze impuse de banca: 1)bilet la ordin in alb la suma si scadenta,emis cu stipulatia (fara protest)avizat de administrator 2),contract de garantie reala mobiliara fara deposedare pe soldurile creditoare ale conturilor curente in lei sau valuta deschise la banca respectiva, 3)contract de garantie reala mobiliara fara deposedare asupra autovehicolelor conform avizului de plata emis de firma importatoare 4) garantia personala a administratorului(asociatului) societati, 5)garantul personal al societati se obliga irevocabil si neconditionat in mod solitar cu imprumutatul sa garanteze cu toate bunurile lor prezente si viitoare,in favoarea bancii,creditul,dobinzile,dobinzile majorate,comosioanele aferente rezultate din prezentul contract,precum si cheltuielile de orice fel legate de recuperarea creditului,a dobinzilor,a dobinzilor majorate,a comisioanelor,precum si a cheltuielilor de judecata,inclusiv cele de executare silita 6)garantulpersonal in calitate de asociat se angajeaza sa ramburseze la termenele stabilite ,creditul acordat ,imprumutatului,impreuna cu dobinzile si celelalte costuri aferente si sa ia toate masurile necesare in acest sens inclusiv ,dar fara a se limita la acesta sa acorde imprumutatului sprijin financiar pe toata durata creditului mai sus mentionat pentru ca acesta. 7)imprumutatul si garantul recunosc dreptul banci de a alege procedura de executare silita a garantiilor in caz de neplata a oricarei sume datorate sau in orice alt caz de culpa a imprumutatului prindeclararea exigibilitatii anticipate a sumelor utilizate in baza prezentului contract de credit 8)
in situatia in care pe durata valabilitati creditului valoarea garantiilor va scadea ,astfel incit pe parcursul derulari creditului ,valoarea acestuia a dobinzilor si spezelor aferente sa nu fie acoperita ,imprumutatul se obliga sa prezinte banci noi garantii la valoarea stabilita de banca (TOT CE E SCRIS MAI SUS E CITAT DIN CONTRACT)
creditul la inceput a avut o dobinda de 9,9% de vreun an merge pe 23% adica sa marit dobinda mai mult de 100%,
bun nici o problema ,
dar societatea pe care o conduc mai are de plata la banca cam un miliard lei vechi asta fara dobinzi (cu dobinzile incluse sare de 2 miliarde cred, ca mai sint de plata 4 ani),
societatea are sediu cu chirie,
mijloace fixe daca le aduni nu stiu daca cumulezi suma de 1000 ron in afara de cele 2 masini pe care o sa merg la banca sa propun sa le ia.,
eu ca administrator stau cu chirie nu am proprietati,
la stat nu am datori,
revenire in sectorul unde am activat nu vad 2 ani de aici in colo

INTREBARE
Ce expunere (raspundere) voi avea in calitate de patron si administrator in incidentul cu banca care se va declansa cit de curind : penala,civila ,etc.

Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 09:00, 2 Noiembrie 2009
s-ar putea sa le aveti ambele.Oricum, administratorul este responsabil in totalitate de bunul mers, sau nu, al societatii in cauza.Banca va face tot ce-i sta in putinta sa-si recupereze banii, iar dv. veti face tot ce va sta in putinta sa-i restituiti.Cred ca ar fi intelept sa apelati la un avocat specializat, care sa studieze detaliile problemei si sa va ajute sa treceti mai usor prin aceasta problema.
Veti raspunde civil cu toate bunurile mobile si imobile, pe care le aveti in proprietate. Daca a avalizat si sotia raspunde si aceasta, daca nu, raspundeti doar dvs cu bunurile proprii, respectiv partea dvs din bunurile comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare si conditii de creditare abuzive turbina turbina In 2007 am contractat o linie de credit in valoare de 240.000 lei pentru care am gajat cu propria casa (ipoteca de rang 1). Ulterior am mai facut doua credite ... (vezi toată discuția)
Credit cu garantie reala mobiliara gabriela53 gabriela53 In urma cu doi ani am contractat un credit cu garantie reala mobiliara fara deposedare asupra venitului net pana la concurenta a o treime din salariu si alte ... (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters167247 ContSters167247 Am o societate comerciala in insolventa.Intrebare: 1. In ce ordine se sting datoriile(banca, buget stat, furnizori) 2. Ce se intampla cu bunurile personale ... (vezi toată discuția)