avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit cu garantie reala mobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Credit cu garantie reala mobiliara

In urma cu doi ani am contractat un credit cu garantie reala mobiliara fara deposedare asupra venitului net pana la concurenta a o treime din salariu si alte venituri. Creditul a fost luat la insistentele si pentru patronul meu care mi-a promis ca-mi va restitui suma (aprox. 240000 RON) in maxim 3-4 luni. Acest lucru nu s-a intamplat insa pana in august 2009 el a achitat ratele la banca in mod regulat. In decembrie insa am primit o scrisoare din partea bancii prin care sunt instiintata ca, contractul a fost reziliat pe motiv de intarziere la plata ratelor si am fost notificata sa rambursez intregul credit + dobanzi etc. in termen de 7 zile,
As dori sa ma lamuriti cu privire la:
1. o eventuala executare silita imi poate afecta bunurile imobile ? (apartament)
2. exista vreo cale legala (civila sau penela) prin care pot actiona impotriva fostului meu patron pentru recuperarea sumei?
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 22:55, 3 Februarie 2010
1) daca ipoteca e pe ap dvs, da
2) nu puteti dovedi in instanta fapta de inselaciune comisa de patronul dvs

vorbiti cu patronul dvs, poate are totusi o solutie...ceva de vandut.
mergeti eventual la banca, poate refinantati creditul acesta, garantand cu un imobil de-al patronului, de data asta

garantia este mobiliara deci nu exista niciun fel de ipoteca
ce calitate aveti in contractul de credit? ati semnat doar contractul de garantie? ati semnat contract de fidejusiune?
gabriela53 a scris:

garantia este mobiliara deci nu exista niciun fel de ipoteca

imi cer scuze, am citit aiurea
depinde de ce scrie in contract.
de regula se executa intai garantiile, iar daca acestea indestuleaza creditorul, e ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este ordinea la executarea silita ptr un credit ipotecar neachitat , vanzarea imobilului , si apoi poprire pe venituri, vanzare bunuri mobile? znicolae9 znicolae9 In 2008 am cumparat un apartament.cu ajutorul a 2 contracte de credit oferite de aceeasi banca :[b]un contract de credit ipotecar si un contract de facilitate ... (vezi toată discuția)
Inselaciune,fals si uz de fals Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular Am urmatoarea situatie. Lucrez la o firma privata,ca secretara,de fapt persoana de incredere a patronului,unde am acces la toate documentele si unde ma ocup ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a mai plati ratele la banca ca societate  123456 paun 123456 paun Buna ziua Sint si patron si administrator la un SRL ,in 2006 am contactat un credit la o banca pentru a cumpare 2 autoutilitare cu care am si girat suma ... (vezi toată discuția)