avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz penal,instanta,parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz penal,instanta,parchet

Buna ziua
Sunt in instanta(caz penal) ca parte vatamata,cu fostul meu ginere care la data de 11.10.2009 a intrat in jurul orelor 24.00 in casa mea,fara permisiune,m-a lovit cu un cutit in cap de 3 ori,plus lovituri cu pumni si picioarele(am cert.medico-legal de 15 zile).Am depus la vremea respectiva plangere la politia locala,dar neavand incredere in politie(fiind prieteni buni cu fostul ginere),am depus si plangere la parchetul de pe langa judecatoria viseu de sus(teritoriala).La parchet nu m-a chemat nimeni ptr.audieri,politisti anuntandu-ma ca atat plangerea de la politie cat si cea de la parchet sa cumulat intr-un dosar unic.
Mentionez ca parchetul in instanta l-a incadrat pe fostul ginere la art.180C.p-lovirea sau alte violente,fiind pasibil cu amenda si cheltuieli de judecata;asa cere procurorul. De asemenea inculpatul nici nu se prezinta in instanta,spunand ca pot sa umblu cat vreau,el si-a rezolvat treaba cu politia,iar dosarul cu pricina de la parchet contine exact ce au instrumentat politistii.
Intrebare:ce pot sa mai fac in cazul de fata? Pot sa mai fac plangere la parchetul judetean pentru a fi audiat personal cat si martorii pentru solutionarea cazului?
Sau exista alte mijloace de rezolvare legala a cazului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:34, 4 Octombrie 2010
f stranie incadrarea faptei...daca v-a atacat un cu cutit incadrarea ar fi fost de tentativa de omor.daca dosarul se afla in faza de cercetare judecatoreasca instanta de judecata poate dispune citarea inculpatului cu mandat de aducere.ar fi bine pt dvs sa va angajati un avocat.
Parchetul a trimis plangerea la politie in vedere instrumentarii cauzei cele doua plangeri probabil aflandu-se in acel dosar,trimis apoi la parchet si apoi in instanta.
Urmeaza sa se desfasoare cercetarea judecatoreasca in cadrul carora vor fi administrate probele in fata instantei de judecata,situatie in care parile si martori vor fi din nou audiati
Cercetarea judecatoreasca in decurs de un an nici nu a avut loc.La urmatoarea dezbatere(19.04.2010) fie ca se prezinta sau nu inculpatul,verdictul va fi amenda plus cheltuielile de judecata suportate de inculpat,iar pentru pretentiile mele trebuie sa-l dau in judecata(civil).
La intrebarea mea,de ce nu se prezinta inculpatul la proces,fiind totusi de un proces penal adr.instantei?
Raspunsul a fost: ce vrei sa maduc eu sa-l aduc?
Mi-am dat seama ca totul e pierdere de timp din partea mea!
Unde vi s-a dat raspunsul acesta la parchet sau la Judecatorie?
La judecatorie,inculpatul fiind plecat in Italia de vreo 5 luni.

Alte discuții în legătură

Violarea de domiciliu cipriang4s cipriang4s buna seara! am fost lovit si eu si sotia in curte la mama de 2 indivizi cu scanduri, eu am obtinut certificat medico legal de 6 zile si sotia de 5 zile ce pot ... (vezi toată discuția)
Lovire cipriang4s cipriang4s buna seara! in anul trecut 2009 luna a octombriebunica mea a fost lovita de un vecin pe proprietatea fiicei ei, a re un certificat medicolegal de 10-12 zile ... (vezi toată discuția)
Batut de baiatul vecinului in curtea proprie contautszasz@yahoo.com contautszasz@yahoo.com O familie soț și soție ( ruda foarte apropiata de a mea) ,au fost bătuți în curtea proprie de băiatul vecinului.Au avut o ... (vezi toată discuția)