avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

buna seara!
in anul trecut 2009 luna a octombriebunica mea a fost lovita de un vecin pe proprietatea fiicei ei, a re un certificat medicolegal de 10-12 zile ingrijiri, a facut politia dosar penal pe art 180 cp,dar de atunci si pina in ziua de azi 12 iulie 2010 nu am primit nici un raspuns de la parchet ,ce e de facut? si se poate depune plingere pentru violare de domiciliu?daca au trecut 10 luni(fiica ei se intoarce in tara acum ea fiind in spania) si daca vine poate? multumesc anticipat
Formulati o cerere prin care solicitati sa vi se comunice care este stadiul cercetarilor.
In ceea ce priveste plangerea pentru infractiunea de violare de domicliu prev. de art.192 al.1 c.p. aceasta poate fi formulata doar in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sa se intereseze la parchet, dosarul poate a fost inaintat la instanta (judecatorie) iar termenul poate fi mai tarziu. Poate sa mearga la registratura judecatoriei sa intrebe...daca este dosar cu numele partilor. Daca este lovire prev, de art., 180 Cp putea sa depuna direct la judecatorie plangere prealabila, se solutiona pana acum.
Pentru violare de domiciliu, e cam tarziu, pentru ca se presupune ca a aflat unde a fost batuta mama sa, inca de atunci, in urma cu 10 luni. Trebuia sa faca plangerea in 60 zile de cand a aflat despre infaptuirea infractiunii.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
atentie, plangerea prealabila NU SE MAI DEPUNE LA INSTANTA, CI EXCLUSIV LA PARCHET / POLITIE ...
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
FLORIN RADU, Avocat
Art.279 c.proc.pen a fost modificat prin art.I pct.140 din L.356/2006 astfel ca plangerile prealabile de atunci nu se mai introduc la instanta ci doar la organul de cercetare penala sau procurorului, potrivit legii-art.279 al.2 c.proc.pen.
Cum infractiunea de lovire face parte din infractiunile pentru care este nevoie de formularea unei plangeri prealabile pentru punerea in miscare a actiunii penale, sunt aplicabile disp.art.279 al.2 asa cum a fost modificat.;)
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc tuturor ptr raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ramane in picioare:declaratia de renuntare sau plangerea prealabila? taticu100 taticu100 La multi ani! Pt.lovire , fapta incadrata ca infractiune de CP art.180,al.2 se prevede : . [/i] Conf. art. 279 CPP. < [i]Punerea in ... (vezi toată discuția)
Speta - impacare sau retragerea plangerii prealabile ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea speta. Inculpatul Y, aflat in stare de ebrietate, a intrat peste victima X care se afla in ... (vezi toată discuția)
Violare dedomiciliu si vatamare corporala ancan22 ancan22 buna ziua . asa avea o intrebare. am o cunostinta ca s-a certat cu cineva, a mers la el acasa, a batut la usa, i s-a deschis, apoi a intrat si i-a dat un pumn ... (vezi toată discuția)