avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog frumos, puteti sa ma lamuriti si pe mine?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog frumos, puteti sa ma lamuriti si pe mine?!

Sotul a fost citat la tribunal ca martor intr-un proces, fiind marinar, nu s-a prezentat la termenele stabilite, intre timp si-a mutat domiciliul, venind la vechea adresa jandarmii cu mandat unde locuiesc parintii mei in varsta de 72 ani, spunindu-le ca nu mai locuieste acolo. Mama nestiind adresa de domiciliu exacta le-a spus numai ca locuieste in Constanta, jandarmul a amenintat-o ca-i pune catusele si-o duce la C-ta sa dea declaratie in locul lui si ca ce fel de mama este de nu stie adresa de domiciliu a copiilor ei.
A procedat corect respectandu-si atributiunile de serviciu fata de mama ?!!!
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:25, 3 Octombrie 2010
Pentru ca sotul nu s-a prezentat, instanta a emis mandat de aducere pe care agentii de politie sunt obligati sa-l duca la indeplinire, sub sanctiunea amendarii acestora. Sunt obligati de asemenea sa depuna diligente pentru a afla noua adresa in cazul in care martorul nu mai locuieste la adresa mentionata in mandat.
Asta nu ii scuteste insa sa aiba o purtare cuviincioasa fata de persoanele cu care intra in contact in timpul acestor diligente.
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
Raspunsul este evident, nu. Faceti reclamatie.
Nu a procedat corect organul de politie, pentru ca nu era jandarm, dar daca sotul d-voastra s-ar fi prezentat sau macar daca ar fi anuntat instanta ca nu se poate prezenta datorita faptului ca si-a schimbat domiciliul, alta ar fi fost situatia; de multe ori tergiversarea proceselor in penal este si din cauza martorilor care nu se prezinta; sotul poate fi si amendat datorita neprezentarii, ptr. ca e limpede ca daca s-a apelat la mandatul de aducere, instanta are nevoie de depozitia sa.
Dar nici organul de politie nu a procedat corect, depasindu-si atributiile legale.
avocat Cristina Popescu
Nu a procedat corect,ne aflam in fata unei conduite abuzive.Puteti sa trimiteti la dosar un inscris in care sa prezentati judecatorului situatia.
Lipsa nejustificata a martorului se sanctioneaza cu amenda judiciara intre 250 -5000 lei.Instanta poate dispune citarea martorului cu mandat de aducere, ceea ce s-a intamplat si in cazul sotului dvs.pentru ca acesta avea obligatia sa anunte in scris instanta cu privire la schimbarea domiciuliului.
In schimb regretabila purtarea celui insarcinat cu indeplinirea mandatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere vldstf vldstf impotriva mea s-a emis un mandat de aducere la judecatorie. poate politia sa intre peste mine in casa sa vina ma ia pentru a ma duce la judecatorie? In ce ... (vezi toată discuția)
Citatie ContSters193759 ContSters193759 Buna seara, Azi cand am venit de la serviciu am gasit la usa apartamentului o citatie care imi era adresata si prin care sunt chemat pentru audieri la ... (vezi toată discuția)