Sotul a fost citat la tribunal ca martor intr-un proces, fiind marinar, nu s-a prezentat la termenele stabilite, intre timp si-a mutat domiciliul, venind la vechea adresa jandarmii cu mandat unde locuiesc parintii mei in varsta de 72 ani, spunindu-le ca nu mai locuieste acolo. Mama nestiind adresa de domiciliu exacta le-a spus numai ca locuieste in Constanta, jandarmul a amenintat-o ca-i pune catusele si-o duce la C-ta sa dea declaratie in locul lui si ca ce fel de mama este de nu stie adresa de domiciliu a copiilor ei.
A procedat corect respectandu-si atributiunile de serviciu fata de mama ?!!!
Va multumesc anticipat.
Pentru ca sotul nu s-a prezentat, instanta a emis mandat de aducere pe care agentii de politie sunt obligati sa-l duca la indeplinire, sub sanctiunea amendarii acestora. Sunt obligati de asemenea sa depuna diligente pentru a afla noua adresa in cazul in care martorul nu mai locuieste la adresa mentionata in mandat.
Asta nu ii scuteste insa sa aiba o purtare cuviincioasa fata de persoanele cu care intra in contact in timpul acestor diligente.
Nu a procedat corect organul de politie, pentru ca nu era jandarm, dar daca sotul d-voastra s-ar fi prezentat sau macar daca ar fi anuntat instanta ca nu se poate prezenta datorita faptului ca si-a schimbat domiciliul, alta ar fi fost situatia; de multe ori tergiversarea proceselor in penal este si din cauza martorilor care nu se prezinta; sotul poate fi si amendat datorita neprezentarii, ptr. ca e limpede ca daca s-a apelat la mandatul de aducere, instanta are nevoie de depozitia sa.
Dar nici organul de politie nu a procedat corect, depasindu-si atributiile legale.
avocat Cristina Popescu
Lipsa nejustificata a martorului se sanctioneaza cu amenda judiciara intre 250 -5000 lei.Instanta poate dispune citarea martorului cu mandat de aducere, ceea ce s-a intamplat si in cazul sotului dvs.pentru ca acesta avea obligatia sa anunte in scris instanta cu privire la schimbarea domiciuliului.
In schimb regretabila purtarea celui insarcinat cu indeplinirea mandatului.
Mandat de aducere
vldstf
impotriva mea s-a emis un mandat de aducere la judecatorie. poate politia sa intre peste mine in casa sa vina ma ia pentru a ma duce la judecatorie? In ce ... (vezi toată discuția)
Citatie
ContSters193759
Buna seara,
Azi cand am venit de la serviciu am gasit la usa apartamentului o citatie care imi era adresata si prin care sunt chemat pentru audieri la ... (vezi toată discuția)