avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu pamantul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu pamantul

buna ziua ! Am o problema legata de niste pamant care nu a fost trecut in titlul de proprietate. Platesc impozit si este inregistrat la primarie.
cum ar trebui sa procedez? ca sa fie trecut din nou pe titlu.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:57, 4 Octombrie 2010
asta inseamna ca nu sunteti proprietar, nu aveti nicio dovada a dreptului de proprietate; erau cai legale de urmat- reconstituirea dreptului, constituirea lui, in functie de situatie ( sunteti mostenitor ? ); dupa emiterea titlului acesta se ataca in instanta...daca ati pierdut toate aceste cai procedurale, o actiune in uzucapiune daca ati avut posesia timp de 30 de ani ceea ce nu cred...
ati oferit mult prea putine detalii...
avocat Cristina Popescu
Nu pentru toate terenurile se emit titluri de proprietate.
TP se emit numai in cazul reconstituirii sau constituirii dreptului de proprietate.
Prin ce mod ati dobandit terenul?
De ex. daca terenul este dobandit urmare a unei cumparari, contractul de vanzare/cumparare, intocmit in forma ceruta de lege, este dovada dreptului de proprietate.
Terenul asta n-o fi cumparat prin chitanta sub semnatura privata? Ce dovada a proprietatii aveti pentru el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate - un sfat, va rog mult!!!! miorita miorita Ma confrunt cu urmatoarea situatie: pentru un teren intravilan, in sectorul 3, cu constructie (casa), proprietarul nu are titlu de proprietate; imobilul l-a ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate 80kln 80kln Buna, Un unchi mai indepartat a inaintat o actiune pt anularea unor titluri de proprietate emise in urma cu circa 7 ani de zile. El stia de ele, de aceea ... (vezi toată discuția)
Pot sa atac in instanta reconstituirea dreptului de proprietate? ionut dg ionut dg parintii bunicei mele au detinut mai multe terenuri extra si intravilane ,care dupa moartea acestora i-au revenit o parte bunicei si cealalta surorii ei prin ... (vezi toată discuția)