avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul

Buna ziua, si in primul rand sarbatori fericite :D

am si eu mai multe probleme cu un administrator, prima data m-am trezit cu o pers in plus la intretinere, am fost sa discut cu dansul deoarece stiam f bine ca pers respectiva locuise la mine numai 8 zile si nu 15 cum prevede legea, mi-a explicat ca trebuia sa anunt persoana respectiva etc., ma rog am cedat si am platit, a-2-a oara desi am declarat ma trezesc iar cu o persoana in plus, imi spune ca s-a facut o greseala ca o sa treca luna viitoare cu o persoana in minus etc, asa a si fost insa luna urmatoare desi la numar persoane era trecut cu o pers in minus, respectiv 0, valoare intretinerii nu scazuse deloc fata de valoare care o plateam in mod normal, in plus la rubrica chetuieli/numar persoana apaream cu o suma de 40 RON. Nu am vrut sa imi bat capul cu domnul administrator si am trecut cu vederea si am platit, peste cateva luni am plecat din apartamentul cu pricina si l-am anuntat pe domnul administrator ca urma sa nu mai lucuiasca nimeni etc. a spus ok si cand s-a afiseaza intretinerea surprizaaa :O 1 persoana X-(. m-am dus sa discut cu dansul, mi-a spus ca figuraza consum de apa 1-2 metri cubi si ca asta inseamna ca cineva a stat acolo si ca sa ii spun eu de unde vine consumul de apa... nu am vrut sa imi bat capul este genul de om cu mult prea putina scoala si nu ai nici o sansa sa te intelegi... in fine am trecut iar cu vederea. acum problema este ca pe luna Noiembrie am 0 persoane si cost intretinere 230Ron, la un apartament de 2 camere cu suprafata de 44 metri2, care este dotat doar cu apometre... sincer cred ca este muuult prea mult avand in vedere ca locuiesc cu prietena mea la o statie distana si am platit in luna noiembrie 260Ron (apartament tot 2 camere suprafata aproximativ identica, singura diferenta este ca avem repartitoare pentru caldura). Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti daca aceasta suma de 230RON este una corecta v-as fi recunoscator. :">:)
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 14:57, 13 Aprilie 2008
Va puteti adresa serviciului primariei care se ocupa cu controlul activitatii asociatiilor de proprietari si sa le descrieti activiatea anormala care se petrece la dvs. in bloc

Mai mult puteti face plangere penala la politie pentru inselaciune.
Sa incepem cu inceputul:
- persoana care a locuit 8 zile la d-voastra, daca a facut acest lucru pe parcursul a mai multor luni adm. trebuia sa aiba consintamantul com.executiv sau sa aiba o cerere scrisa de la unul sau mai multi vecini.
-daca s-a scazut pe lista de plata inca o persoana adica pe lista de plata adm.a trecut 0 pers, nu a procedat legal decat daca d-vostra ati scris o cerere in acest sens.
-daca adm.a trecut pe lista de plata 0 persoane iar la rubrica de cheltuieli/nr.de persoane a trecut
o suma de lei atunci iar nu a procedat legal.
-suma de 230 lei poate sa fie corecta daca nu aveti repartitoare in bloc sau numai apartamentul d-voastra.
-daca nu aveti repartitoare atunci caldura se plateste indiferent daca locuiti in apartament sau nu.
Daca d-voastra nu ati facut nici o cerere de scoatre de la intretinere(scrisa) va sfatuiesc sa nu va pierde-ti timpul degeaba nici pe la primarie nici sa dati adm.in judecata.
In primul rand va spun " La Multi Ani"!
Problema pusa in discutie de dvs., din nefericire s-a mai discutat pe forum. Poate nu am inteles eu bine: administratorul de la asociatia dvs. este cel care ia deciziile sau cel care executa deciziile? Dvs. spuneti ca am vorbit cu administratorul si a zis ca e OK si v-ati bazat pe acest lucru! GRESIT. Poate veti intelege ca trebuie sa "vorbiti", nu cu administratorul ci cu asociatia, dar sa "vorbiti" in scris, dupa care puteti emite anumite pretentii, altfel... Bun, observ din raspunsurile anterioare ca va puteti adresa primariei - birou control asociatii de proprietari. Da, este un drept al dvs., dar aveti cumva raspunsul asociatiei la petitia dvs.? Nu mai spun ca problema incalzirii locuintei se face pe alte considerente decat numarul de persoane care locuiesc in apartament la un moment dat!
Nu va pun la colt, dar cred ca va puteti rezolva problema astfel:
- informati-va exact asupra problemelor privind drepturile si obligatiile proprietarilor izvorate din legi, precum si cele adoptate de Adunarea Generala a proprietarilor (specifice asociatiei dvs.);
- petitie la presedintele asociatiei, atasati documente, cereti explicatii legale;
- daca considerati ca raspunsul nu este cel asteptat de dvs., considerandu-va nedreptatit, adresati-va serviciului specializat al primariei din localitatea unde locuiti;
Succes.

Sunt deacord cu raspunsul anterior este complet si bine formulat.
buna ziua!
am si eu cateva nelamuriri cu privire la legile asoc de propr si aplicarea lor.
1.hot a adun generale.copii nu au voie cu mingea in gradina din fata blocului desi gradina nu este proprietate comuna a locatarilor ci tine de primarie.dar presedintele asociatie si cateii lui fac gratare si beau bere si vin toata ziulica pe timpul verii in gradina cu pricina.
2.pres de asoc a pus la intretinere pe prietenul meu ,desi acesta sta cu chirie in alt imobil si a adus la asociatia de care apartin eu adeverinta cum ca el plateste intretinerea acolo unde sta in chirie.deci un om sta in 2 locuri in acelasi timp.
3.interzis cu animale pe scara blocului.in temeiul unei hcl presedintele de asociatie a pus afise la intrarea in bloc .in caz contrar,acea persoana va fi trecuta o persoana in plus la plata intretinerii.hcl nu tine tot de primarie?de ce imi interzice asociatia?de ce ia hotararea presedntele de asociatie?
4.scaderea de la plata intretinerii a unor oameni ce presteaza servicii in bloc,desi au si salariu pt prestarea acelor servicii.adica pt acelasi lucru facut,cineva e rasplatit de 2 ori.ca sa nu mai zic ca e scos de la intertinere pe intreaga luna pt ca da zapada 30 min sau inchide apa in beci.lunar 5 persoane sunt scoase de la intretinere in baza acestei "legi".desi numai 2-3 ar fi indreptatite.celelalte tin trena presedintelui de asociatie.
5.in fiecare luna exista cheltuieli de intretinere,fiecare are cota parte,aceeasi suma.am intrebat ce reprezinta acea suma si a zis"izolatul blocului,repararea de nu stiu ce.ma intreb...chiar in fiecare luna se fac reparatii de 5 milioane in bloc?nu cred asa ceva.
6.daca un presedinte de asoc primeste salariu,el este indreptatit sa fie scazut si de la plata intretinerii?
7.la adunarile generale se face un tabel de prezenta pe care lumea il semneaza,se discuta problemele si toata lumea apoi pleaca acasa.ca dupa 2 zile sa apara copia procesului verbal la avizier in care scrie ca" s au aprobat toate punctele aduse in discutie,neexistand nici un vot impotriva sau nici o abtinere."este legal asa ceva?sau presedintele de asoc este obligat sa ia hotarari ale adunarii generale prin vot?
ca sa nu mai zic ca la sedinte sunt prezenti circa 20-25 de oameni iar el pe foaia de prezenta scrie prezenti 37.precizez ca in bloc sunt 40 de apartamente.
multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Construirea unor boxe sub treptele scarii in bloc dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.locuiesc in sectorul ... pe strada .... blocul ... si am cateva nelamuriri privind boxe facute peste noapte de anumiti locatari din gasca ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiei de proprietari ContSters424661 ContSters424661 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc vechi de 10 etaje, doua scari si 88 apartamente, in aprilie anul trecut,printr-o sedinta de bloc cu 15 locatari (mai ... (vezi toată discuția)