avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata cheltuieli divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata cheltuieli divort

Buna dimineata,
Am o intrebare,sotia fratelui meu a vrut sa divorteze si ea este si cea care a inceput demersurile de divort la tribunal.Si tot ea cere ca cheltuielile de judecata sai fie platite de sotul cu care e in divort.Este posibil asa ceva?Deci ea vrea sa divorteze si tot ea vrea sai se plateasca totul?
Din aceasta casatorie au rezultat 3 copii,ea a luat 2 dintre ei si a plecat fara sa spuna ca vrea sa plece si sa divorteze si copila cea mare de 14 ani a lasato la tata,el avand grija de ea , a dato la liceu la oras ,ia luat gazda deci sunt destule cheltuieli si cu scoala si cu restu.Acum au avut ultima infatisare la tribunal si au fost audiati si inca nu stie cui ii revin si ceilalti 2 copii.El are un salariu in jur de 700 roni.Ar vrea sa stie cam ce pensie alimentara ar trebui sa plateasca in cazu in care cei 2 copii mici ar ramane la mama(11 si 9 ani ,cea de 14 ani nici nu vrea sa auda sa ramana la mama)si daca trebuie sa plateasca cheltuielile de judecata pentru fosta sotie?Banuiesc ca ea oricum a platit aceste cheltuieli,fara nu cred ca poate merge mai departe cu divortul,deci a avut bani sa plateasca.Stiu ca fratele meu a trebuit sa plateasca de la inceput multi bani.
Sper ca ma puteti ajuta cu raspunsuri si va multumesc anticipat.
Cu respect Gina
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:54, 4 Octombrie 2010
Cheltuielile de judecata se recupereaza de la parat daca casatoria se desface din vina exclusiva a sotului. Daca e culpa comuna se impart cheltuielile.
Pensia de intretinere poate fi stabilita pana la 1/2 din veniturile lunare fiind vorba de 3 copii, instanta urmand sa aprecieze pentru cazul in care copiii se impart inte parinti.
Deci sa inteleg ca paratul deci cel care a introdus actiunea de divort ar putea plati celuilalt cheltuielile de judecata?in acest caz fiind sotia.
gina
da paratul plateste cheltuieli de judecata.
pensie se plateste in functie de salariu, instanta fiind cea care dispune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de sotia din strainatate lacyka1969 lacyka1969 buna.doresc sa mentionez faptul ca am intentat divort cu acordul partilor.sotia fiind la lucru in germania in 12august cand a fost in tara a fost la un notar ... (vezi toată discuția)
Custodie si vizite ale minorilor Gina S.V Gina S.V Stimati avocati,consultanti am o intrebare care priveste pronuntul definitiv al divortului.Sunt 3 minori rezultati din casatorie si in urma divortului minorea ... (vezi toată discuția)
Divort Mary.tyna Mary.tyna Buna ziua! Un sfat o îndrumare va rog! Iubitul meu este căsătorit s a despărtit de sotia lui in 2011 dar n au divortat acum am vrea sa ne casatorim si nu ... (vezi toată discuția)