avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tva pe vinzari terenuri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tva pe vinzari terenuri

Buna ziua.Am si eu o nelamurire ,drept pentru care apelez la staff-ul vostru de profesionisti. In ianuarie 2008 ar trebui sa cumpar de la o persoana fizica circa 10 hectare de teren extravilan.Se plateste pentru acesta tranzactie tva-ul de 19% tinind cont ca atit vinzatorul cit si cumparatorul sint persoane fizice?Mai simplu:daca faceam aceasta tranzactie in decembrie 2007,plateam mai putin decit in ianuarie 2008?
Va multumesc si va doresc sarbatori fericite si un 2008 plin de realizari !
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 13:42, 9 Martie 2008
NU se plateste nici in 2007 si nici in 2008. Daca ai fi cumparat de la o firma atunci da.
La multi ani !tuturor. Am si eu o intrebare, ca nu am inteles, in legatura cu discutia mai sus purtata, va referiti cumva la TVA-ul pe care il platiti la onorariul notarului cand incheiati ctr de vanzare sau ? Va multumesc.
nu se plateste niciun TVA pentru tranzactii intre persoane fizice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva persoane fizice - constructii noi furgim furgim Ca si persoana fizica am construit un imobil cu 5 apartamente pe care le-am vindut cu un precontract in 2007 si am incasat toti banii. Tot atunci s-a facut si ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare cladiri si teren vali2006 vali2006 Buna ziua si La multi ani cu multe impliniri pentru anul 2008! O societate comerciala a cumparat in anul 2005 de la o persoana fizica o cladire si o ... (vezi toată discuția)
Tva la apartament nou edd edd Buna ziua, Un subiect pe care s-a mai scris, dar vreau un raspuns cat mai actual: am un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament intr-un bloc nou ... (vezi toată discuția)