avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie cu indemnizatie pentru incadrare in grad ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie cu indemnizatie pentru incadrare in grad de handicap

Sotia mea urmeaza sa primeasca pensie pentru invaliditate (sufera de scleroza multipla - probleme de locomotie si de echilibru - are varsta de 45ani si a lucrat apox. 24ani).In aceste conditii am cateva intrebari:
1.- poate beneficia legal si de pensie de handicap?
2.- in baza caror legi?
3.- unde trebuie sa ma adresez?
4.- ce documente sunt necesare?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Popescu M
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:56, 4 Octombrie 2010
1-Legal daca intruneste conditiile legale,poate beneficia de prevederile L nr 448/2006
3,4-In baza documentelor medicale contactati serviciul specilizat din cadrul primariei
Sotia dvs. poate cumula veniturile din pensie, indiferent de categoria de pensie, cu indemnizatia primita ca urmare a incadrarii ingrad de handicap. Nu exista nicio prevedere care sa interzica acest cumul, iar pensia se plateste din bugetul asigurarilor sociale de stat, pe cand indemnizatia din bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot anula certificatul de incadrare in grad de handicap? anda700 anda700 buna ziua, sunt nascut in anul 1947 luna octombrie ziua 01. In anul 1996 am fost pensionat pe caz de boala . In anul 2009 am fost incadrat in gradul de ... (vezi toată discuția)
Ce facilitati pot sa am daca sufar de scleroza multipla? Flaviu81 Flaviu81 Buna ziua! Numele meu este Flaviu, am 29 de ani. In acest an am fost diagnosticat cu scleroza multipla, forma recurent remisiva. Am si miopie forte la ochiul ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti persoane cu handicap floriana26 floriana26 Ce drepturi banesti are o persoana cu grad de handicap 2? (vezi toată discuția)