avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire la serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire la serviciu

La multi ani!
Sunt educatoare la o gradinita de stat.
De curand am fost agresata verbal de parintele unui copil cu dificultati de adaptare la mediul gradinitei. Acesta s-a plans ca nu e multumit de "felul meu de a fi", deoarece nu stiu sa-i distrez copilul ca sa nu mai planga. A mentionat ca are pretentia sa i se acorde copilului dumnealui atentie speciala (deoarece are pile la inspectorat si a avut tatal director de scoala). I-am cerut sa se comporte civilizat si i-am pus in vedere de fata cu directoarea ca obligatia mea este sa acord aceeasi atentie tuturor copiilor din grupa, indiferent cine sunt parintii acestuia. Am fost amenintata ca se vor lua masuri impotriva mea pe "alte cai". Singurul martor al acelor agresivitati verbale a fost directoarea institutiei (care insa se teme de el si nu sunt convinsa ca ma va ajuta).
In urmatoarele zile am aflat ca am fost reclamata la inspectorat ca i-am aplicat anumite pedepse copilului, fiind specificata o zi in care eu nu eram in unitate. Vrand sa iau masuri legale impotriva parintelui care m-a reclamat pe nedrept, mi s-a spus ca reclamatia nu a fost oficiala, a fost doar o plangere "la pile" pentru a ma intimida. Am mai aflat ca la inspectorat mi s-au facut caracterizari ciudate si ca "pilele" au dat telefon atat la directiune cat si la o colega pentru a intreba ce fel de persoana sunt eu.
Acest parinte, hotarat sa se razbune pentru ca nu i-am respectat cerintele, cauta cu tot dinadinsul sa-mi afecteze imaginea personala. Sunt afectata de atitudinea lui ostila vis-a-vis de mine, atitudine pe care o are in fiecare zi cand isi aduce copilul la gradinita. Ceilalti parinti mi-au atras atentia ca se observa cat de mult ma afecteaza atitudinea acelui parinte si mi-au spus ca sunt alaturi de mine (de asemenea mi-au povestit ca persoana respectiva a facut scandal si in locul in care sunt schimbati copiii).
Ma tem ca in viitor voi fi nevoita sa-mi schimb locul de munca, deoarece aceasta problema se rasfrange asupra sanatatii mele si asupra vietii mele private.
As dori sa stiu daca pot lua vreo masura legala pentru a ma apara de parintele recalcitrant. Pot sa cer macar sa nu mai am intrevederi cu el decat in prezenta unor martori?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:29, 20 Martie 2008
La multi ani!

In locul d-vs as cere Directorului gradinitei unde lucrati o audienta "oficiala" si i-as expune problema. Ideea ar fi aceea de a organiza o intâlnire in 3 (Directorul, d-vs si parintele) care sa duca la lamurirea problemelor.
Este foarte dificila situatia in care va aflati deoarece nu aveti cai legale efective pt rezolvarea problemei.
Chestiunea cu martorii poate fi bine venita.
Si este bine sa procedati si in felul sus aratat.
Multumesc pentru raspuns, in cele din urma problema s-a rezolvat. Directoarea unitatii mi-a oferit sprijin, iar cei de la inspectorat si-au dat seama cu ce fel de persoana au de-a face. Parintele a urmat sfatul de a-si muta copilul in alta institutie, unde ii sunt indeplinite cerintele, iar eu imi desfasor linistita activitatea in continuare.
Ma bucur ca ati rezolvat.Aceasta era solutia optima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie gradinita de stat anonimul2010 anonimul2010 Buna ziua, nu stiu daca postez unde trebuie dar va rog sa ma ajutati.... baietelul meu de 4 ani a inceput gradinita la stat program scurt unde am cotizat cu ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)
Prescolari - probleme la gradinita, copil agresiv barbone_2006 barbone_2006 Buna ziua. Ce se poate face in cazul in care un copil de gradinita reprezinta o amenintare pt siguranta si integritatea fizica a celorlalti copii? In grupa ... (vezi toată discuția)