avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna ziua!

In urma pronuntarii divortului, minorul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat. Tatal lui, la momentul respectiv, nu avea niciun loc de munca stabil, motiv pentru care i-a fost stabilita pensia alimentara de 90 RON. Intre timp tatal copilului s-a angajat cu contract de munca.
As dori un model de cerere de recalculare a pensiei alimentare, cu optiunea de a-i fi platita fiului pensia alimentara direct de la angajator. Procesul se poate desfasura in lipsa mea, in conditiile in care ofer toate datele necesare?

Va multumesc!
Se numeste cerere de majorare a pensiei de intretinere. Judecata se poate desfasura si in lipsa dumneavoastra.
Cu privire la majorarea pensiei de intretinere, competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala este situat domiciliul paratului sau al reclamantului.
O asemenea actiune nu presupune plata unei taxe judiciare sau a timbrului judiciar .

In vederea restabilirii cuantumului acestei pensii , va trebui sa demonstrati ca veniturilor debitorului obligatiei de intretinere sau marit.In acest sens, aduceti acest fapt la cunostinta instantei de judecata printr-un inscris, eliberat de catre Administratia Financiara , de catre ITM sau de catre societatea unde munceste fostul sot.

Pentru stabilirea obligatiei legale de intretinere, vor fi apreciate toate veniturile ce prezinta continuitate , mai putin cele cu destinatie speciale, exceptate prin lege, cum sunt primele, premiile, recompensele , indemnizatiile.


In vederea popririi veniturilui , instanta de judecata trebuie sa cunoasca sediul social al societatii unde paratul isi desfasoara activitatea .

Judecata in lipsa a cauzei poate avea loc conform art. 242 din Codul de procedura civila.Solicitati si cheltuielile ocazionate de aceast litigiu.

Succes.

Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensie alimentara copil lucasica lucasica Din ce venit se calculeaza pensia alimentara, tatal lucreaza in jadarmerie. Baza legala si daca au ceva drepturi care nu intra in calcul. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara la 18 ani danabi danabi Buna ziua, acum cativa ani am divortat si in sentinta de divort scria ca tatal copilului trebuie sa-i plateasca pensie alimentara pana la varsta de 18 ani. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major valentinageorgescu valentinageorgescu Buna ziua, Trevuie sa depun la Tribunal in cateva zile dosarul pentru pensia de intretinere a fiului meu major ( data majorat 19.08.2015), care este elev. ... (vezi toată discuția)