avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu vrea sa onoreze datoriile familiei....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu vrea sa onoreze datoriile familiei....

buna ziua,

de ceva timp am probleme cu sotul, bea foarte mult, nu-l intereseaza de nimic, are pensie deoarece a fost cadru militar, insa atunci cand ia pensia nu vrea sa plateasca nimic din datoriile casei.ave rate, plus intretinere, cablu, curent....etc.cum pot sa-l constring sa participe la aceste cheltuieli , mai ales ca ratele sunt pe numele meu.

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: rhuna_sara@yahoo.com , utilizator 14:58, 4 Octombrie 2010
Pentru inceput cred ca ar fi bie sa-l prindeti odata treaz si sa-i explicati ca o sa-si gaseasca bagajele in fata usii si ca veti schimba iala casei ,spunindu-i ca e normal ca si el sa contribuie la cheltuielile casei in care locuieste si ca deocamdata el contrubuie doar la "cheltuielile" restaurantului deci e normal sa se mute acolo pina va reveni la sentimente mai bune.:sorry:
Stimata dna,

Daca de buna voie nu consimte sa-si onoreze datoriile fata de familia sa si in plus, este si un consumator inrait de alcool, ce credeti ca puteti face? Sa alegeti intre doua variante:
1. sa acceptati situatia de fapt, in cazul in care, el continua aceleasi obiceiuri; sa se schimbe este putin probabil, caci, alcoolul este un viciu care creaza dependenta.....
2. sa introduceti actiune de divort si sa va vedeti de casa si familie fara a-i suporta si comportamentul unui om iresponsabil.

Numai bine, :wave:
ok, insa mizeaza pe faptul ca ratele sunt pe numele meu.daca introduc actiune de divort cum pot proceda cu aceste datorii pina la solutionare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - prin acord sau din vina exclusiva a sotului? dorinah dorinah Buna ziua, Am depus divort din vina exclusiva a sotului (consum alcool, amenintari, acuzatii de infidelitate ). La actiune am atasat ultima iesire din spital ... (vezi toată discuția)
Persoana alcoolica si violenta irina_turcanu irina_turcanu Buna ziua. Am o cunostinta care este alcoolica si de aproape o luna a devenit si foarte violenta. Domnul respectiv are CMI ( cabinet medical individual) si ... (vezi toată discuția)
Divort ali_78 ali_78 Vreau sa divortez am doi copii unul de 8 ani si unul de 4 ani ,sotul bea ,nu contribuie cu nimic la cheltuielile casei si a copiilor ,nu ne mai ... (vezi toată discuția)