Buna ziua,
Am depus divort din vina exclusiva a sotului (consum alcool, amenintari, acuzatii de infidelitate ). La actiune am atasat ultima iesire din spital (avind si altele anterioare ), care certifica alcolismul.A depus si sotul actiune cerind divort prin acord. La primul termen am aminat divortul pe motiv ca nu am ajuns la o intelegere in ceea ce priveste bunurile comune si prin urmare nu sunt hotarita sa accept divortul de comun acord.Cele 2 actiuni au fost conexate. De la primul termen si pina acum nu am reusit sa vind apartamentul asa cum ne-am inteles, deaorece sotul meu este sub influenta alcolului ( a se intelege ca nu se poate comunica) si nu se pot face actele de vinzare-cumparare (avind cumparator). Pe data de 8.04.13 avem termen. As fi vrut ca la acest termen sa accept divort prin acord, dar nu stiu ce se poate intimpla mai departe. Deasemeni nu as fi dorit sa ajung la partaj, eu renuntind la toate lucrurile, in afara de cele personale si chiar la masina, numai sa fie bine. Acum nu cred ca se va mai intimpla asa, avind in vedere situatia din acest moment si nici incredere nu pot avea ca sotul se va tine de cuvint. Prin urmare va rog foarte mult sa-mi spuneti daca motivul dupa care se pronunta divortul are vreo influenta in caz de partaj judiciar. Deasemeni va rog sa-mi spuneti daca mai pot solicita interdicite in cazul unui divort de comun acord. Precizez ca mi-e teama de repercusiuni, doarece in anul 2006 am fost nevoita sa sar geamul la o vecina, doarece ma ameninta ca ma omoara. Multumesc anticipat pentru raspuns. Cu consideratie, Haman M.
Motivul divortului nu va conta cand e vb de partaj.
Pt dvs ar fi fost perfect sa il prindeti treaz sa semnati actul de vanzare.. chiar nu e treaz in nicio dimineata ?Daca stiti ca nu puteti planifica vanzarea ca nu va bazati pe sot, poate il prindeti in toane bune si treaz intr-o dimineata , tarati-l la oricare notariat sa va semnze o imputernicire pt a vinde apartamentul.
Dupa ce vindeti casa, divortati. Puteti sa conditionati divortul prin acord asa cum doreste de vanzarea casei. Puteti suspenda o perioada procesul, nu e musai sa divortati acum.
Daca dvs veti divorta si lasati partajul pe mai tarziu, poate domnul nu va mai fi de acord cu vanzarea casei si astfel veti fi nevoita sa apelati la instanta, iar taxele de timbru sunt mari, veti avea nevoie si de avocat, veti plati si expert pt evaluare.. sunt de parere sa insistati sa vindeti casa acum , sa nu mai faceti partaj.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Daca nu reusesc sa vind casa, voi incerca sa conditionez divortul prin acord de vinzarea casei. Nu prea as vrea sa suspend, sper sa mai obtin o aminare.
Va doresc numai bine.
Partaj
dmaria62
Sotul m-a parasit, plecand in alta tara respectiv la alta femeie.Am facut o sesizare la politie privind disparitia de la domiciliu, desi stiu unde este, ca si ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj
hadrian74
Buna ziua. In cursul lunii februarie tocmai s-a incheiat procesul de divort cu fosta sotie, urmind ca pe data de 16 luna viitoare sa ma prezint pentru primul ... (vezi toată discuția)