avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Sotul m-a parasit, plecand in alta tara respectiv la alta femeie.Am facut o sesizare la politie privind disparitia de la domiciliu, desi stiu unde este, ca si tara, dar nu m-a sunat niciodata,deci nu ii am nr de tel, in schimb am ramas cu responsabilitatea unui apartament cu 3 camere,cu costuri prea mari, pt mine neavand serviciu si o varsta de 52 ani. Va rog dati-mi un sfat, cand dau divortul pot face si partajul ca ulterior sa pot vinde,fara el? altfel risc ca datoriile la intretinere sa duca la pierderea locuintei
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 19:08, 29 Noiembrie 2014
Ca v-a parasit nu inseamna ca e disparut.
Puteti face partajul si acum.
Pana atunci ati putea inchiria ap cu 3 camere si din suma sa traiti si dvs si sa stati tot cu churie in ceva mai mic sau sa munciti la cineva intern sau ..sa luati pe cineva in gazda.
M-am gandit la a lua pe cineva in gazda, o fata, doua,dar in zilele de azi , imi este cam teama .Iar sa ma mut eu in chirie, scuzati-ma, am muncit pt aceasta casa, respectiv bunurile din ea, 30 de ani, cum sa le las si sa plec, pt ca el este iresponsabil. Am zis ca l-am dat disparut , deoarece a plecat dimineata la serviciu si seara nu a mai venit acasa, asta in urma cu 10 luni.Spuneti-mi va rog daca la divort pot face partaj sa pot vinde fara el
Daca ati muncit pt ea, de ce o vindeti? Strangeti bani de sulta , faceti partaj si rananeti cu casa.
Puteti face partaj in lipsa oricand in lipsa lui..acum, odata cu divortul, dupa divort...
As vrea sa limitez cheltuielile prin vanzarea casei nu sa o pastrez numai pt mine.Va multumesc pt raspuns, desi nu am inteles, sulta inseamna ca i-o voi plati cand va aparea, daca va mai aparea, si eu dupa partaj pot vinde fara el?Altfel m-ar costa inutil costurile cu partajul
Nu e avantajos sa cereti sa se vanda pt ca se vinde la licitatie ceea ce inseamna ca veti pierde destul, cereti sa vi se atribuie casa si sa ii platiti bani pt partea lui. Dupa partaj, gasiti cumparator, luati avans si incheiati precontract, consemnati sulta la cec, radiati sarcina din cartea funciara si vindeti.
V-ar fi mult mai simplu si mai ieftin daca ati da de sot si ar fi de acord cu vanzarea sau partajul. Alfel, totul costa..taxa de timbru, avocat, evaluator etc, etc.

Alte discuții în legătură

Divort, partaj avrigeanunicoleta avrigeanunicoleta buna ziua o casnicie aparent minunata 25 ani, acum infidelitatea sotului pe care nu o pot dovedi. E important cine baga primul divort ? Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Partaj Kawassaky Kawassaky Eu si sotia mea avem doi copii minori 12 si 16 ani si in noiembrie vrem sa divortam. Avem un apartament proprietate comuna pe care sotia mea vrea sa-l vindem, ... (vezi toată discuția)
Divort si cedare bunuri fostului sot jenica_01 jenica_01 Buna ziua, am nevoie va rog de un sfat, am divortat de 6 luni cu acordul ambeler parti. Impreuna cu sotul meu avem un credit ipotecar pe apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)