avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de partaj

Buna ziua. In cursul lunii februarie tocmai s-a incheiat procesul de divort cu fosta sotie, urmind ca pe data de 16 luna viitoare sa ma prezint pentru primul termen al celui de partaj in care este disputat un apartament. Intre timp fosta sotie s-a mutat in gazda eu raminind in apartament. Situatia e in felul urmator, eu nu doresc vinzarea apartamentului insa ea da, in schimb la primul termen de partaj trebuie sa ma prezint si sa accept ca sunt de acord cu vanzarea apartamentului. Intentionez sa supralicitez valoarea apartamentului tocmai in ideea ca acesta sa nu fie vandut. Ce se poate intimpla in conditiile in care nici unul din noi nu avem bani sa-i dea celuilalt celuilalt iar eu nu cedez la pret, pot fi fortat in vreun fel sa scad pretul tocmai pentru a fi vandutca fosta sotie sa-si recupereze partea sa
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:50, 24 Mai 2011
Pretul nu il stabiliti d-vs, il stabileste un expert desemnat de instanta asa ca....
daca niciuna din parti nu isi doreste sa-i fie atribuit ap tocmai ca nu-l poate despagubi pe celalalt, instanta va acorda un termen pt a va lasa sa-l vindeti. daca dvs tineti la pret si taraganati lucrurile, in final se va vinde la licitatie, situatie care nu avantajeaza niciuna din parti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager pe jumatate de apartament matildgergely matildgergely Buna ziua, La partajul de dupa divort am obtinut cite 1/2 din apartamentul cumparat impreuna cu sotul meu.Dupa partaj sotul meu a donat partea lui celor doi ... (vezi toată discuția)
Partaj facut dupa citiva ani dupa divort wsimona wsimona Doresc sa imi ajut o prietena. A divortat acum 5 ani insa din lipsa de mijloace finanaciare nu a facut si partajul , in speta un apartament. Familia are si 5 ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand 1/2 din un apartament ? italytattoo italytattoo Buna ziua sunt unu din cei doi coproprietari .. Anul trecut am cumparat un apartament si as dori sa stiu daca pot vinde cota mea fara aprobarea al celuilalt ... (vezi toată discuția)