avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imobilizari necorporale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imobilizari necorporale

Licentele, brevetele, etc sunt imobilizari necorporale. Dar cheltuielile pentru actualizarea licentelor? Tot necorporale? Se considera ca amortizarea incepe din momentul achizitionarii licentei. Cheltuielile cu actualizarea se amortizeaza?
Cel mai recent răspuns: bolba alina , utilizator 11:25, 5 Octombrie 2010
in primul rand depinde de contractul facut la cumpararea licentei. nu stiu ce fel de licenta este, dar de exemplu, pentru o licenta software achizitionata, daca in contract se trec anumite servicii de actualizare, acestea se pot considera prestari servicii si trecute pe cheltuieli.

daca se achizitioneaza un up-grade, pentru acesta se face un nou contract, si se considera imobilizare necorporala si se amortizeaza.

deci foarte mare atentie la ce scrie in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare mijloc fix anmih anmih La ce pozitie se pot incadra licente soft specializat achizitionat prin investitii conform 2139/30.11.2004? (vezi toată discuția)
Macheta unui website - activ necorporal amortizabil? v_florina v_florina Buna seara, Vreau sa infiintez un SRL-D, a carei activitate va fi exclusiv online, de genul site de informare. Investitiile in active corporale si ... (vezi toată discuția)
Perioada de amortizare ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua. tocmai am consultat nomenclatorul mij fixe si nu am gasit pe ce perioada se amortizeaza licentele (pt windows si diverse licente obligatorii). pana ... (vezi toată discuția)