avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... receptie locuinte
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

receptie locuinte

In anul 2005, 241 persoane, in calitate de beneficiari, am semnat individual contracte de constructie cu Antreprenorul General "S.C.South PacificConstructii SRL" avand ca obiect constructia de locuinte la cheie, in cartierul rezidential Straulesti. Conform Anexei Tehnice nr. 3-Utilitati, locuinta trebuie sa aiba racord la retelele de apa, canalizare si reteaua de energie electrica. La termenul de finalizare a lucrarilor, antreprenorul impune desfasurarea procedurilor de receptie a lucrarilor, in conditiile in care lucrarile la retelel de utilitati in cadrul cartierului sunt neterminate, racordarea locuintelor neexecutata, iar locuintele sunt practic nelocuibile. In plus, antreprenorul impune ca la receptie sa participe numai beneficiarul, interzice lucrari de expertiza si limiteaza termenul de verificare a lucrarilor la 90 min.
Ce conduita legala putem adopta in aceasta situatie?
Exista prevederi legale care sa reglementeze procesul de predare-primire a locuintei?
Specific ca pretul contractului este platit in proportie de 90%.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:22, 8 Ianuarie 2008
Puteti ataca in instanta contractul pentru daune si puteti face plangere la politie pentru inselaciune.
Refuzati receptia locuintelor si actionati firma in instanta pentru plata penalitatilor de intarziere, daca sunt prevazute in contract.;) si respectarea clauzelor contractuale.
In ceea ce priveste plangerea pentru inselaciune, nu cred ca tine, nu sunt indeplinite conditiile constitutive ale infractiunii :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)
Utilitati pentru o locuinta Adrian_RADEANU Adrian_RADEANU Ce se înțelege prin:,,acces la energia electrică și apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate și a reziduurilor menajere”, una dintre ... (vezi toată discuția)
Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)