avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire asigurare

Am avut un accident cu masina din vina altui conducator auto, in conformitate cu procesul verbal intocmit de Politie la fata locului.Dosarul de daune a fost deschis la Allianz Tiriac in data de 10.06.2010. In data de 21.06.2010 am primit o adresa de la societatea de asigurari care ma instiinta ca se va proceda la o expertiza vizavi de acest accident si ca in termen de cel mult 90 de zile voi primi o rezolutie in acest sens. In data de 03.09.2010 cei doi conducatori auto implicati in accident au fost convocati telefonic la sediul societatii in vederea efectuarii expertizei. A fost covocat telefonic si propietarul auto implicat in accident ( auto declarat vinovat in PV facut de Politie ), fara insa a fi convocat si celalalt auto implicat in accident.
Dupa ce cei doi au semnat niste hartii ca sunt de acord cu efectuarea expertizei, cei de la Allianz Tiriac au renuntat la prezenta auto convocat, motivand ca vor face analiza pe calculatorsi, si l-au anuntat telefonic pe propietarul auoto "vinovat " ca nu mai este necesara prezenta la sediul societatii de asigurare.
Ulterior cei doi soferi implicati in acest accident au considerat ca au fost indusi in eroare cu privire la efectuarea expertizei si au facut o sesizare vizavi de acest lucru, catre conducerea societatii de asigurare (exista copii si nr de inregistrare )
Pe data de 24.09.2010 am primit o adresa de la societatea de asigurari cu data elaborarii 16.09.2010, cu data iesirii din societate pe 22.09.2010 (conform stampilei de inregistrare a societatii de asigurare ) si data de plecare a plicului 24.09.2010
Oricum termenul limita de maxim trei luni a fost depasit intoate situatiile posibile.
Aceasta adresa ma informeaza ca nu pot beneficia de despagubire deorece urmele accidentului de pe masina "victima " nu au legatura cu accidentul, in conformitate cu o expertiza,care de fapt nu a fost efectuata.
Ce ma sfatuiti ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:05, 5 Octombrie 2010
Expertiza a fost probabil efectuata, dar va este nefavorabila. In instanta, acest document va fi considerat o proba extrajudiciara si dvs. veti putea cere efectuarea unei noi expertize care sa stabileasca dinamica producerii accidentului, persoana vinovata si cuantumul pagubei.
Odata ce ati primit respingerea cererii dvs. de plata a despagubirii pe cale amiabila, nu va ramine decat calea judecatoreasca.
Tot in instanta aveti dreptul sa solicitati si penalitatile aferente intarzierii peste limita celor 90 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in instanta a vinovatului care a produs pagube materiale intr-un accident rutier gabrielion gabrielion Cu rugamintea de rigoare,vreau sa aflu daca pot da in judecata in nume propriu pentru producerea de pagube materiale pe cel care a produs un accident rutier in ... (vezi toată discuția)
Ma zbat sa imi repar masina doraliu doraliu In 21.03.2011 am avut o tamponare,un bus de marfa neacordandu-mi prioritate.Masina vinovata avea numere de germania. Din mila,la politie am zis ca sa nu ii ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara admisibilitate in instanta victoriada victoriada Nu am gasit nici in jurisprudenta spete legate de expertizele extrajudiciare. Nu stiu in ce conditii o expertiza a unui expert tehnic judiciar desemnat intr-un ... (vezi toată discuția)