avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apartament vs pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apartament vs pensie alimentara

Sunt in divort cu sotul,avem impreuna un copil de 5 ani care va ramane la mine.Impreuna am cumparat un apartament pe care eu as dorii sa il las copilului (partea mea)pot cere in instanta ca pe o perioada de ... ani sotul sa nu plateasca pensie alimentara in schimbul locuintei ?
Ce ma sfatuiti sa fac.Mentionez ca el lucreaza in italia,pensia a fost stabilita la 200 de euro ,iar valoarea apartamentului e cam de 40000 la ora actuala.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:33, 5 Octombrie 2010
1. Apartamentul este al d-voastra si al sotului. Pensia de intretinere este a minorului.
2. De principiu nu se poate ceda ceva ce nu este al tau iar in cazul pensiei de intretinere a minorului aceasta nu poate fi cedata pentru ca legea opreste o astfel de operatie.
Ce se poate face?
3. Nimic nu va opreste ca in cadrul tranzactiei prin care stabiliti ca d-voastra sa ramaneti cu apartamentul sa stipulati ca in schimbul cotei din apartament cedata de sot d-voastra va obligati sa-i platiti minorului in contul pensiei de intretinere datorata de tata suma de 200 de euro pentru o perioada de ... luni.
Cu respect,daca sotul lucreaza in Italia,si nu plateste pensia,cum il veti obliga sa o faca?In ceea ce priveste cererea dvs.,aceasta in mod cert nu va avea sorti de izbanda la instanta de judecata.

andymaurul
important e sa ajungeti la o intelegere cu sotul pt partea ce i se cuvine.
instanta nu va accepta o astfel de cerere.
in cazul in care sotul nu accepta, in cadrul partajului cereti atribuirea catre dvs a ap, faceti un credit si il achitati din pensie.
gi_jane2 a scris:

important e sa ajungeti la o intelegere cu sotul pt partea ce i se cuvine.
instanta nu va accepta o astfel de cerere.
in cazul in care sotul nu accepta, in cadrul partajului cereti atribuirea catre dvs a ap, faceti un credit si il achitati din pensie.

La fel de bine,si sotul poate cere atribuirea imobilului in natura,obligandu-se la plata sultei.

andymaurul
corect, dar luand in calcul ca el lucreaza in strainatate si are unde sta (poate se stabileste acolo), in timp ce doamna s-ar plimba pe strada cu copilul de mana, sau ar sta in chirie..ma gandesc ca instanta i l-ar atribui dansii. pe de alta parte, daca doamna cere atribuirea locuintei, ar trebui sa aiba posibilitatea sa achite sulta, ca daca ajungem la o executare silita, n-am facut nimic, e mai rau.

doamna thea, sotul e de acord sa va cedeze locuinta, in contul pensiei?

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! bogdannnnnnnnnnnnn bogdannnnnnnnnnnnn in urma cu 8 ani,am divortat legal de sotul meu,care nu se mai interesa de noi,de familia sa(era inrolat in legiunea straina),iar in urma divortului nostru,eu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copil DIMAGEORGIANA DIMAGEORGIANA In urma cu câțiva ani am divorțat si in urma căsătoriei a rezultat un copil fiind data la mine(mama) d si fostul soț este obligat sa plătească o pensie ... (vezi toată discuția)