avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea consumurilor de energie termicã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea consumurilor de energie termicã

Administratorul sustine ca in baza "Normelor tehnice de aplicare a Ordinului Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010" trebuie sa platesc intre 30% si 50% din valoarea facturii pentru încălzire dar,....
Eu stau intr-un bloc nou care are centrala termica de scara(pe gaz). Datorita unor facturi de 9-12mil/luna in iarna trecuta(justificate de constructor prin 4 apartamente incalzite din totalul de 15 ale scarii) m-am debransat vara asta si am investit 2000 euro intr-o centrala termica de apartament.
Citez din norma:
"Prevederile prezentei Norme – tehnice se aplică în condominiile care sunt
alimentate cu energie termică în sistem centralizat"- sistem centralizat inseamna centrala de cartier deci eu cu centrala de scara nu sunt in categoria asta.Corect?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:04, 6 Octombrie 2010
grandanat a scris:

Normal ca e injust. Va recomand sa platiti exact ce trebuie sa platiti si nu dupa aberatiile constructorului. Daca va dori si alte plati sa va dea in judecata.

Totusi, cu sau fara constructor sunteti organizati intr-o asociatie de proprietari nu ? Nu aveti un presedinte care sa aiba grija ca sa se respecte legea ? Si cine e administrator?

Si cu ce ma ajuta daca imi estimez eu costurile, platesc cat consider si raman cu datorii si penalitati pe foile de intretinere? Preseditnte este sotia investitorului(constructorului) iar administratoar este o doamna adusa de ea. Nu ne-au interesat problemele organizatorice pana sa apara atatea discutii. Nu s-a ales/semnat...votat nimic.
Pai cei 30-50% se plateste in cazul in care blocul/scara are contract direct cu furnizorul sau sunt repartitoare in casele oamenilor ? eu asa am inteles.

De exemplu la mine pe scara...e giga la intrare in scara si apoi in baza cat giga se consuma se imparte la supratata apartametului si asa reise cat are fiecare, iar cei debransati platesc o cota parte pt partile comune de 5% ca asa sa hot.in AG.

Sau inca normele de aplicare Legii cu cota de 30-50% nu a aparut si inca e o ceata f.densa pe tema asta. ???
@cavallis
Cititi Ordinul. Se gaseste in Documentatie specifica....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor calculul costurilor de incalzire cnf anscr 343/2010 iulie roiban roiban Conform fisei de calcul pentru luna noembrie a costurilor de incalzire, eliberata de firma ce efectueaza citirea repartitoarelor apare un consum de 12,584 ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)