avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea din somaj in campul muncii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea din somaj in campul muncii

Buna seara.
Am si eu o intrebare.
Am inteles de la cineva ca daca revii in campul muncii din somaj, primesti ceva plati de la stat.
Stie cineva ceva despre acest lucru?
Mentionez ca am intrat in somaj in aprilie 2010 si incep lucrul luna aceasta, oct 2010.
De asemenea, ma intorc tot la firma de la care am plecat in somaj.
Am plecat in somaj in urma desfiintarii locului de munca, la revenirea din maternitate.
In speranta ca ma va lamuri cineva, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:18, 5 Octombrie 2010
facilitati fiscale primesc angajatorii care creaza locuri de munca, angajeaza persoane peste o anumita virsta, etc...dar nicidecum...somerii.
Multumesc.
Asta stiam...ca angajatorul beneficiaza de anumite facilitati fiscale daca ma angajeaza din somaj...dar am auzit ca si somerii primesc facilitati daca se intorc in campul muncii inainte de terminarea perioadei de somaj...ca si in cazul in care mamele primesc anumite facilitati daca se intorc la lucru inainte de terminarea concediului de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani.
Inseamna ca am fost informata gresit.
Va multumesc.
1. Ceva-ceva stiati dvs. dar nu tot.
2. Din Legea 76/2002:
Art. 72. - (1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
(2) Nu beneficiază de prevederile alin. (1) persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani, precum şi persoanele pentru care plata indemnizaţiei de şomaj a fost suspendată potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbării duratei contractului individual de muncă, plata indemnizaţiei de şomaj încetează potrivit art. 44 lit. a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi somer cu varsta peste 45 de ani Vilma Ana Vilma Ana daca un somer peste 45 de ani se angajeaza inainte de terminarea perioadei de somai beneficiaza de un procent (?) somaj pana la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Facilitati pentru somerii care se angajeaza bvr bvr Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, care sunt facilitatile de care beneficiaza somerii care isi gasesc un loc de munca in perioada in care sunt in somaj. ... (vezi toată discuția)
Reangajarea din somaj in aceeasi companie marcelapopa marcelapopa Buna ziua, Sunt somera de 2 luni. Daca primesc o oferta de la firma de la care am plecat si ma intorc, mai beneficiez de cuantumul de, parca 30% din valoarea ... (vezi toată discuția)